• DOLAR 32.309
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2396.769
  • ...
Organik kuyruğu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri'de belediye tarafından dağıtılan ata tohumundan yetişen organik domates fidesini almak isteyen vatandaşlar gece yarısından itibaren uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Vatandaşlar fide alabilmek için birbiriyle kıyasıya yarışmak zorunda kaldı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Vatandaşımızın yoğun kalabalığıyla karşılaştık. Geceden itibaren sırada bekleyen vatandaşlarımız var" diye konuştu.

500 bin kök organik domates fidesi dağıtıldı!

Kocasinan Belediyesi tarafından kentin üç ayrı noktasında eş zamanlı olarak 11 bin paket olmak üzere toplam 500 bin kök organik domates fidesi dağıtımına ilgi beklenilenden daha fazla oldu. Ata tohumu olarak bilinen “Karahıdır” dan yetişmiş fideden almak isteyen vatandaşlar gece saatlerinden itibaren ata tohumu alabilmek için alanına gelerek beklemeye başladı. Uzun kuyruk oluşturan Kayserili vatandaşların ata tohumuna ilgisi dikkat çekti.

Domates fidelerine ilgi büyük!

Dağıtım alanına gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilginin yoğun olduğunu ifade ederek "Ara verilince ciddi manada beklenti artmış vaziyette. 2 senedir Covid-19'dan dolayı dağıtamıyorduk. Bugün yeniden geleneksel 'Karahıdır' olarak bilinen yöresel tohumdan oluşmuş olan domates fidesini dağıtmaya başladık. Vatandaşımızın yoğun kalabalığıyla karşılaştık. Geceden itibaren sırada bekleyen vatandaşlarımız vardı ve sabahın erken saatlerinde fidelerimiz dağıtılmaya başlandı. Bereketli olsun. Bugün yaklaşık 500 bin adet fideyi dağıtmış olacağız ve Kayseri'nin farklı bölgesinde vatandaşımız ekecek" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir