• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Terör" deyince, BDP'liler salonu terk etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Van'da bir gazetenin düzenlediği “Türkiye'ye Yatırım Geleceğimize Yatırım” konulu toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bakanlığının yaptığı faaliyetleri anlatan bir sunum yaptı.

 

Kamu yatırımlarının her halukarda yapıldığını anlatan Yılmaz, özellikle terörün olduğu ortamlarda özel sektör yatırımlarının çok büyük oranda etkilendiğini belirterek, “Dolayısıyla yeni ortamda terörün ortadan kalktığı huzur ortamında bu tür politikalarımızın da çok daha etkili olacak” demesi üzerine, Van Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Abi ve BDP' ye yakınlığıyla bilinen bazı STK temsilcileri, Yılmaz'ın “Terör” demesine tepki göstererek, “Eğer bir daha “Terör” kelimesi kullanırsanız salonu terk edeceğiz. Bu barış dili değil” dedi. Bakan da "İsterseniz terk edebilirsiniz" şeklinde yanıt verdi. Protestosunu devam ettiren BDP'liler diğer katılımcılar tarafından alkışlanarak protesto edildi. Bunun üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma BDP’lilerin salonu terk etmesiyle sona erdi.

 

Bakan Yılmaz’dan BDP’lilere tepki!

Program sonunda konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, “Siyasi görüşlerimiz farklı olsa bile bir arada yaşama kültürünü bu ülkede daha da yerleştireceğiz. Farklı görüşlerimiz olabilir, ama iki konuda anlaşmamız lazım. Birincisi hiç kimsenin kan dökmeye hakkı yoktur. İkincisi de birbirimize hakaret etmeyeceğiz. Ben ne kadar akıllıysam karşımdaki de o kadar akıllıdır. Ben ne kadar insansam karşımdaki de o kadar insan. Başka insanı susturmaya, konuşmasına müdahale etmeye, ona yaşam hakkı tanımamaya hiç kimsenin hakkı yok” diyerek BDP’lilerin kendisini susturmaya çalışmasına tepki gösterdi.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir