• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Kozakçıoğlu`nun Ölümünde Kafa Karıştıran Detaylar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OHAL ve İstanbul Valiliği görevlerinin ardından iki dönem milletvekilliği yapan Hayri Kozakçıoğlu evinde ölü bulundu. İlk belirlemelere göre, Kozakçıoğlu`nun sol göğsüne, yakın mesafeden tek el ateş ederek intihar ettiği ortaya çıktı.

İddiaya göre Kozakçıoğlu, 01.30 sıralarında yatağına oturdu. Kendisine ait 9 milimetre çapında Smith Wesson tipi toplu tabanca ile kalbine tek kurşun sıktı. Ancak bu sır dolu ölüm olaydan tam 8 saat sonra ortaya çıktı. Sabire Kozakçıoğlu, 09.00 sıralarında eşinin yattığı odaya gitti. Ama kapı kilitliydi. Bunun üzerine hemen oğluna haber verdi. Yarım saat sonra içeri giren aile fertleri, Kozakçıoğlu`nun kanlar içindeki bedeniyle karşılaştı. İçeride Kozakçıoğlu tek kişilik yatağında sırt üstü yatıyordu. Kozakçıoğlu’nun sol göğsünde kan ve kurşun izi vardı. Smith Wesson marka silah Kozakçıoğlu’nun sağ tarafına düşmüştü. Ekipler, Kozakçıoğlu`nun ölü bulunduğu odada tek tek inceleme yaptı. Silahın Kozakçıoğlu`nun elinden 10 santim uzağa düştüğü belirlendi. Ayrıca silahın içinde 3 tane mermi olduğu tespit edildi.

Kozakçıoğlu`nun eşinin silah sesi duymadığını belirtmesi dikkat çekti. Polis, Kozakçıoğlu`nun silahı kalbine dayaması ve eşinde duyma kaybı olması nedeniyle silah sesinin duyulmadığı görüşünde. Olay yerinde inceleme yapan İstanbul Başsavcı Vekili Mustafa Emre ise "Adli Tıp`tan gelecek rapora göre, intihar olup olmayacağı belli olur. Biz olay yerinde incelememizi yaptık. Şu an bir şey söylememiz doğru olmaz. Rapordan sonra açıklanır" diye konuştu.

Habertürk`ün haberine göre, Kozakçıoğlu’nun gece eşi ve hizmetçisine ‘Midem yanıyor, yatmak istiyorum’ dediği ve odasına çekildiği öğrenilirken eşi Sabire Kozakçıoğlu’nun yakınlarına, ‘İntihar edeceğini hiç düşünmemiştim. Tatile gidecektik. Planlarımızı yapmıştık. Hatta rezervasyon bile yaptık’ dediği ifade edildi.

ANILARINI YAZACAKTI

Hayri Kozakçıoğlu`nun eski basın danışmanı Taner Atilla da Takvim`e ilginç açıklamalarda bulundu: "Kozakçıoğlu`nun silahı 9 mm. Kapalı odada 9 mm`lik bir silahın sesi, duvarı sarsar. Bu ses nasıl duyulmadı?" Atilla, Hayri Kozakçıoğlu`nun maddi sıkıntısı olmadığını belirtti. Alaşehir`deki bütün üzüm bağlarının ona ait olduğunu söyleyen Atilla, "Yalnız 1.5 ay önce Hayri Bey ile konuştum. Bana çok yalnız olduğunu ve kendisini bahçeye verdiğini söyledi" dedi.

İstanbul Valiliği eski basın müşaviri Nazır Şentürk ise Kozakçıoğlu`nun kitap yazma hazırlığında olduğunu söyledi. Şentürk, "Hayri abi bana `Yazacağım çok şey var. Ama gizlilik süresinin geçmesi lazım. Çünkü yazdığım zaman devletin yanlışlıklarını ortaya koyacağım` demişti" ifadelerini kullandı.

Kozakçıoğlu`nun alışveriş yaptığı marketin sahibi İhsan Doğan, Kozakçıoğlu`nun intihar edecek bir psikolojide olmadığını söyledi. Hatta Hayri Kozakçıoğlu ile 1 gün önce sohbet edip konuştuklarını ve kendisinden sütlaç yapmak için süt istediğini belirtti. Doğan şöyle konuştu: "Benim bildiğim Hayri abinin herhangi bir sıkıntısı yoktu. Asla intihar edebilecek biri değildi. Sağlığına dikkat eden ve her zaman spor yapan biriydi. Böyle bir insan intihar eder mi? Dün bana bugün için `Süt getirir misin` dedi. Ben ona Bolu`dan süt getiriyordum."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir