• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Doğru beslen Kanseri yen
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi  “Ege Üniversitesi Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Palyatif Bakım Deneği, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi ortaklığıyla Tıp Fakültesi Muhittin Erel amfisinde gerçekleşen sempozyuma ev sahipliği yaptı.

 

Kanser hastalarında palyatif bakım, nütrisyon (hasta-beslenme ilişkisi) ve ruhsal boyut konularını ele alan, sempozyumun açılış konuşmasını yapan, EÜ Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Hayriye Elbi, palyatif bakım kavramı ve palyatif bakımının dününü ve bugünü anlattı.

 

Sempozyumun konuşmacıları olan Prof. Dr. Mehmet Uyar, Uzm. Dyt. Derya Bıçaklı, Prof.Dr.Sinan Ersin, Hem. Yasemin Güzel, Uzm.Dr. Özen Önen Sertöz ve Uzm.Hem.Aysel Avcı, paylatif bakım uygulamalarıyla ilgili temel kavramların açıklanması, palyatif bakımda oral ve enteral nutrisyon, palyatif bakım hemşireliği ve semptom yönetimi gibi teknik ve fizyolojik bilgiler verdikleri gibi, aynı zamanda kanser hastalarında tükenmişlik sendromu ve baş etme yöntemleri gibi hastaların psikolojisine destek olmak adına da çalışmalar yaptıklarını kaydettiler.

 

Kanser hastalarında beslenmenin önemine vurgu yapan Uzm.Dyt. Derya Bıçaklı, hastanın sadece yeterli ve doğru beslenmesinin tek başına yeterli olmadığını, hastanın ve hasta yakınlarının içinde bulunduğu psikolojik ve duygu durumunun da oldukça önemli olduğunu kaydetti. Sempozyum tıp fakültesi öğrencileri ve hekimler tarafından da ilgiyle dinlendi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir