• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tashih-i huruf kursiyerleri  mezun oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - İl Müftülüğü bünyesinde kız kuran kurslarında görev yapan bayan hocalar 6 ay süren (Tashih-i huruf)  kursunu başarıyla bitirdiler. CBÜ üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Salonunda düzenlenen törene İl Müftüsü Sinan Cihan,Diyanet eğitim merkezi müdürü Osman Eğin  ve çok sayıda davetliler katıldı. Kuranı Kerimi düzgün ve güzel okuma olarak tanımlanan (tashihi huruf) kursunun finansmanını Din Görevlileri Derneğinin üslendiği kurstan on sekiz bayan Kur’an öğretici hocası başarıyla mezun oldu.

 

Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü  Cihan, insanın var oluşundan bugüne öğrenen ve öğreten olduğunu ifade ederek   öğrendiğini doğru öğrenme ve öğrettiğini de doğru öğretme gerekliliğinin önemine dikkat çekti. Cihan, “Hoca hanımlar görevlerini uzun bir süredir devam ettirdiler, ancak önlerine iyi bir fırsat çıktı. Tashih-i huruf başlığı altında, Kuran-ı kerimi kendi özelliklerine en yakın şekilde ve en güzel şekilde öğrenmeyi dolayısı ile öğrencilerine öğretme fırsatını yakalamış oldular gerek yaşları gerekse imkanları dolayısı ile bizden geçti demeden bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiler kendilerini ayrı ,ayrı takdir ve tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Cihan sözlerine devamla ”Kurs süresince kursiyerlerimiz vakarlı ve özverili bir şekilde kurslarını tamamladı hafize kardeşlerim hafızlıklarını kuvvetlendirdi, kıraat ve tilavetlerini ülamanın oluşturduğu tekniklere, kriter ve kıstaslara en yakın şekle taşıma adına üstün bir gayret gösterdiler ,bu bakımdan bu süre içerisinde kursiyerlerimize emek harcayan eğitim merkezimizdeki hocalarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.”dedi.

 

Törende mezun olan hocalar misafirlere Kuran-ı Kerim ve tasavvuf musikisi eşliğinde ilahiler okudular.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir