• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Doğubayazıt`ta Siyer Sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde yapacağı Kutlu Doğum Siyer Sınavı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.
 
Kutlu Doğum Siyer Sınavı hakkında genel bilgiler veren Sonar, “Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum Siyer Sınavı iki kategoriden oluşmaktadır. İlk kategori 15 yaş ve üstü, ikinci kategori ise 15 yaş altı adaylarımıza yöneliktir. Birinci kategoride Türkiye genelinde ilk 50’ye giren kardeşlerimizi Umre’ye götürüyoruz. İkinci kategoride ise Türkiye genelinde ilk 80 kişiyi geziye çıkaracağız. Tabiî ki bunun yanında ilçemiz genelinde kategoride ilk üç kişiye de ödüllerimiz olacaktır inşallah” dedi.
 
Sınava katılım müracaatlarında yoğunluk olduğunu belirten Sonar, “Şu ana kadar ilçe genelinde 5 lisede başvuru standı açtık. 162’si bayan 375’i erkek olmak üzere, toplam 537 kişi başvuruda bulundu. Tüm İslami program ve etkinliklerde bayanlar çoğunluğu oluştururken, Siyer Sınavı başvurularında erkeklerin çoğunlukta olması bizleri şaşırttı. Stant açtığımız okullarda başta okul idarecileri olmak üzere, bizlere yardımcı olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Sınav yeri ve saati hakkında bilgi veren Sonar,”Sınav Pazar günü sabah saat 10.00’da çarşı merkezindeki Atatürk İlk ve Ortaokulunda gerçekleşecektir” dedi.
 
Sonar, ”Amacımız, etkinlik listesini kabartmak değil, Hz. Peygamber’in hayatını, davası için neler çektiğini, mücadele tarihini Peygamber sevdalılarına anlatmaktır, anlattırmaktır. O’nun (s.a.v) hayatını okutmaktır, okutmakla beraber yaşayarak anlamaktır” şeklinde konuştu. (Ramazan Zeren-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir