• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Konya Umut Kervanı dualarla açıldı - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Kısa adı Umut Kervanı olan Konya Muhtaçlarla Dayanışma Derneği okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla hayır kervanına katıldı.
 
Açılış programında konuşan Mustazaflar Cemiyeti Konya şube Başkanı Nezir Tunç, ”Biz kendi imkânlarımızla bu işi yapmıyoruz. Allah (cc) bize yaptırıyor. İyilikleri Allah bize yaptırıyor. Biz elimizden gelen şeyleri, imkânımız dâhilinde olanları, hakkıyla yerine getirirsek Allah (cc) kesinlikle bize yardım edecektir. O zaman açılması mümkün olmayan kapıları ardı ardına açacaktır” dedi.
 
Açılışa gelen davetlileri selamlayarak söze başlayan Konya Umut Kervanı Başkanı Halit Ödemiş ise, ”Bu imkânı bize verdiği için cenabı Allah’a ne kadar şükür etsek azdır. Konya Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Umut Kervanı`nı açmış bulunmaktayız. Derneğimizi açmak için üç ay uğraştık. Allah’ın dinine yardım edersek Allah da bize yardım eder” ifadelerini kullandı.
 
İlk yardım faaliyetlerinin Suriyeli Mültecilere yapılacak yardım ile başlayacağını belirten Ödemiş, ”Bay, bayan ve çocuk giyeceklerini ayrı ayrı kolilere koyduk. İnşallah Haziran’ın ilk haftasında 5 bin elbiseden oluşan bu yardım kolilerini Islahiye’deki Suriyeli mülteci kardeşlerimize ulaştıracağız. Allah rızası için İslam`ın sosyal yapısı gereği zengin-fakir kaynaşması ve aralarında köprü olmak için hizmete başlıyoruz. Kurduğumuz komisyonlarla tespit edilen fakir kardeşlerimize gücümüz nispetinde ve muhtaçlık durumlarına göre yardım edeceğiz. Bu hayırlı iş için yardım yapabilecek kardeşlerimizin bizimle irtibata geçmelerini bekliyoruz. Allah bütün hayırlarınızı kabul etsin” diye konuştu.
 
Program kanaat önderlerinden Molla Ubeydullah Musıllioğlu’nun kapanış duasının ardından davetlilere yapılan ikramla sona erdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir