• DOLAR 32.214
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2416.93
  • ...
Fransız askerler Ukrayna'da sıkıştı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aydınlık Gazetesinin iddiasına göre Ukrayna saflarında savaşan Fransız subaylar Ruslara esir düşmek üzere.

Dün Mariupol şehri Rusların eline geçmişti. Şehirde Azovstal Metalürji Fabrikası'nda sıkışan yabancı askerler arasında 50'ye yakın Fransız subayın da bulunduğu ve bazılarının üst düzey askerler olduğu iddia edildi.

Bunların Rus tarafına teslim olması ya da sağ ele geçirilmesi durumunda ortaya ciddi bir skandal dökülecek.

Çünkü Fransızlar Ukrayna'ya destek için herhangi bir destek tezkeresi çıkarmadan savaşın bir parçası olmuş oluyor.

Bu durum anlaşılmasın diye Macron'un teslim olmayın talimatı verdiği belirtiliyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, önceki gün Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Ukrayna güçlerinin sığındığı Azovstal Demir Çelik Fabrikası hariç Mariupol'un kontrolünü ele geçirdiklerini bildirmiş, Putin  içeridekilerin öldürülmeden ele geçirilmesi talimatı vermişti

YABANCILAR DA KUŞATILDI

Rus yetkililer, teslim olanlardan edindikleri bilgilere dayanarak Azovstal Demir Çelik Fabrikası’nda 2 bine yakın Ukrayna askerinin yanı sıra 400’den fazla yabancı asker olduğu; bu askerlerden 50'sinin Fransız subayı olduğu iddia edildi

İKİ KURTARMA HELİKOPTERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Fransa’nın, Mariupol kentinde subaylarının kuşatıldığını bildiğini ve bunları kurtarmak için girişimlerde bulunduğunu belirten kaynaklar, “İki helikopterle kurtarma operasyonu yapmaya kalktılar. İki helikopter de düşürüldü. Biri denize düştü, diğeri Azovstal Demir Çelik Fabrikası yakınlarına. Fabrika yakınlarına düşen helikopterde yaşamını kaybeden 2 kişinin Fransız dış istihbarat görevlisi olduğu anlaşıldı. Elektronik istihbarat işleriyle görevli bir istihbaratçı.” ifadelerini kullandılar.

SEÇİME ETKİ EDEBİLİR

Fransız askerlerinin varlığının ortaya çıkması Fransa’yı uluslararası alanda zor duruma sokacak ve sorumlu da Macron olacak. 

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMIŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 17 Nisan günü yaptığı açıklamada,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mariupol'de Türk camisindeki rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik talebinin, Rus Özel Kuvvetlerince yerine getirildiğini, caminin ve rehinelerin kurtarıldığını belirtmiş, daha sonra da şu bilgileri vermişti:

“Mariupol şehrindeki Azovstal Metalürji Fabrikası tesisleri tamamen Rus güçleri tarafından kuşatıldı. Rus askerleri buradaki Ukrayna güçlerinden teslim olmalarını istedi. Ancak telsiz konuşmalarından Kiev yönetiminin, Azov grubuna, silah bırakan asker ve yabancı paralı savaşçıları vurmaları talimatı verdiğini öğrendik. Teslim olanların ifadesine göre, bu bölgede çoğu Avrupa ülkelerinden olmak üzere 400 kadar yabancı savaşçı var. Savaşın başından beri Ukrayna'ya 63 ülkeden 6 bin 824 yabancı paralı savaşçı geldi. Yabancı savaşçılar Kiev, Harkiv, Odessa, Mıkolayiv ve Mariupol şehirlerindeki Ukrayna askeri birliklerine dağıtıldı.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir