• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Basın Bürosunun bir yıllık gideri: İki milyon 143 bin lira
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin`de yerel bir gazetenin, "Mersin Büyükşehir Belediyesi gazete basımı için 2 milyon 143 bin lira harcamış" iddiası üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan bir açıklama yaptı.

 Söz konusu paranın Belediye Basın Bürosuna harcandığını iddia eden Özcan, “Geçen Pazartesi günü gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda Abdullah Özdemir’in dile getirdiği bu konu, maalesef bazı yerel gazetelerde yanlış bir şekilde yer almıştır. Söz konusu 2 milyon 143 bin liralık bütçenin 2 milyon liralık kısmı bu birimde görev yapan personelin 1 yıllık maaşları, ikramiyeleri ve sigorta primlerini içeren bir meblağdır. Kalan 143 bin lira ise, birim için gerekli olan mal ve malzeme alımları ile idari harcamalarda kullanılmıştır. Bu harcamaların hiçbirisinde gazete basımı ve dağıtımı yer almamaktadır. 2012 yılı içerisinde herhangi bir gazete basımı ve dağıtımı yapılmadığı için para da harcanmadı" dedi.

 Başkan`ın yaptığı açıklama, akıllara “Sadece basın bürosu için harcanan para miktarı 2 milyon 143 lira ise, acaba basın bürosunda kaç eleman çalışmaktadır? Maaşlarının ne kadardır? Bir basın bürosunun giderleri bu kadar yüklü miktarda ise, acaba diğer birimlerin giderleri ne kadardır ve kaç kişi çalıştırılmaktadır?”  sorularını  getirdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir