• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Töre cinayetine ağırlaştırılmış müebbet istemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin'de Şubat ayında ailesinin istemediği bir kişiye kaçan Güler D’nin aile kararı ile öldürülmesi davasıyla alakalı süren davanın tutuklu zanlılarına ağırlaştırılmış savcı tarafından müebbet hapis cezası istendi.

 

Edinilen bilgilere göre, kız kardeşi Güler D. ile birlikte 3 kişiyi silahla öldüren ve tutuklu yargılanan Hasan D. ve cinayeti planlayan tutuklu Meryem D. ile eşi Abdurrahman D. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılırken, yine aynı olaydan tutuklu bulunan A.D, H.D. ve S.D. kardeşlere de "cinayete karışmak ve suçluyu kayırmaktan" dava açıldı. Davanın ilk duruşması 13 haziran'da Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 

10 Şubat 2013 tarihinde Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Siteler Mahallesi’nde meydana gelen olayda Ferdi Azrak ve eşi Güler D, barışmak amacıyla geldikleri kayınbabasının evinde silahla olay yerinde öldürülmüş, kızları 1,5 yaşındaki Berfin ise 1 ay tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

 

Olayın ardından Meryem D. cinayeti namus yüzünden kendisinin işlediğini öne sürmüş, ancak daha sonra cinayetin askerden firar eden H.D. tarafından işlendiği ortaya çıkmıştı. (Osman Öksüz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir