• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İran ve Irak dışişleri bakanları görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin Tahran'a gelerek İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü. Abdullahiyan ile Hüseyin, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

İran-Irak ilişkilerine değinen Emir Abdullahiyan, iki ülke arasında vizelerin iptal edilmesinin önemli olduğunu belirterek salgının bitmesiyle birlikte ikili ilişkilerin her alanda çok daha iyi olacağını kaydetti.

Suriye meselesine de değerlendiren Abdullahiyan, bu konuda şunları söyledi: "Şam hükümetinin talebi olmadan yabancı askeri güçlerin Suriye topraklarında bulunmasına karşı olduğumuzu ifade ediyor, ülkelerinin geleceğine milli egemenlik ve toprak bütünlüğü ışığında karar vermesi gerekenin Suriye halkı olduğuna inanıyoruz."

Yemen'deki ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Abdullahiyan, ablukanın kaldırılmasını ve tarafların görüşmelere devam etmesi gerektiğini belirtti.

Fuad Hüseyin ise iki ülkenin güvenliğinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade ederek İran ve Suudi Arabistan arasındaki ara verilen müzakerelerin bir an önce gerçekleşmesini umduklarını söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir