• DOLAR 32.275
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2406.981
  • ...
CHP kodlarına geri döndü: Yeni müfredat için ''tarikat ve cemaatlerin hayali'' değerlendirmesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, bakanlığın açıkladığı yeni müfredat taslağına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Özçağdaş, “Müfredat bu haliyle, Türkiye’nin geleceğine hizmet eden bir eğitim programı değil, dindar ve kindar nesiller yetiştirme hedefinden bir gün bile vazgeçmeyen Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının çağdışı eğitim manifestosudur” dedi.

Özçağdaş, “Tespit edilmesi gereken en temel husus şudur ki; 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' başlığı altında ülkemize dayatılan bu müfredat, STK kisvesi altında yutturulmaya çalışılan tarikat ve cemaatlerin Türkiye hayali olabilir ama ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyen Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş eğitim programı olarak kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

YETKİN VE ERDEMLİ ÖĞRENCİ PROFİLİ

Yeni müfredat ile ilk kez bir öğrenci profili tanımı da yapıldı. Buna göre, müfredatın hedeflediği öğrenci, “yetkin ve erdemli insan” olarak tanımlandı. Sadece akademik başarılara odaklanmanın doğru olmadığı, her bir öğrencinin kendine özgü potansiyeli olduğu tespitine öncelik verildi.

Değerlerin eğitim sürecinde doğal süreç içerisinde edinilmesi için özgün bir yaklaşımla tasarlanan modelde “adalet”, “saygı” ve “sorumluluk” üst değerler olarak ele alındı. Ayrıca duyarlılık, merhamet, estetik, temizlik, sabır, tasarruf, çalışkanlık, mütevazılık, mahremiyet, sağlıklı yaşam, sevgi, dostluk, vatanseverlik, yardımseverlik değerlerinin işlenmesiyle içsel ahenge sahip “huzurlu insan”, “huzurlu aile ve toplum”, “yaşanabilir çevre” hedeflendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir