• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Motosikletçilerin istediği bariyer düzenlemeleri hayata geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, "Trafikte teker sayısının fazla olması hiçbir araca öncelik, ayrıcalık sağlamaz. 2 teker üstünde trafikte olan cesaretli kardeşlerimizi her zaman desteklememiz gerekiyor" dedi.

Karaismailoğlu, sistemin bugün Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı Mevkii'nde hayata geçeceğini duyurdu.

Türkiye Motosiklet Platformu tarafından düzenlenen "Katil Bariyer İstemiyoruz" etkinliğine de katılan Bakan Karaismailoğlu,

Öncelikle İstanbul Sultangazi'de motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden basın mensubu Rauf Kemal Gerze'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum. Trafikte teker sayısının fazla olması hiçbir araca öncelik, ayrıcalık sağlamaz. 2 teker üstünde trafikte olan cesaretli kardeşlerimizi her zaman desteklememiz gerekiyor. Özellikle büyük araçların, kör noktalarına yönelik olan aynalarını artırmaları gerekiyor. Trafikte bütün sürücülere ve bütün taşıtlara saygılı olmaları gerekiyor. Ulaştırma Bakanlığı olarak işletmesinde bulunduğumuz bütün yollarda, motorcu dostu bariyerler uygulamasını tamamlayana kadar çalışmamız bitmeyecek. Bugüne kadar 14 bin metreye yakın motorcu dostu bariyer uyguladık ve arazide kullanımını gerçekleştirdik. Bu yıl da 40 bin metreye kadar planlamıştık ama anlaşılıyor ki çok çok daha artırmamız gerekiyor." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir