• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
"İmzanla Ayasofya Zincirlerini Kır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Anadolu Gençlik Derneği, Ayasofya Camisi’nin tekrar ibadete açılması için başlattığı imza kampanyası devam ediyor. 25 Mayıs tarihine kadar sürecek olan imza kampanyasında 10 milyon imzaya ulaşılması hedefleniyor. Konuyla ilgil olarak bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği yetkililerinden Mustafa Bozan, tüm Müslümanları kampanyaya destek vermeye çağırdı.

 

1453’den 1934’e kadar 482 yıl boyunca Ayasofya Camisi’nin ibadet açık olduğunu belirten Fesih Bozan, “1934’e Bakanlar Kurulu tarafından ani bir kararla müzeye çevrildi. Bunun altında yatan sebep de, 1918’de İngiltere Dış İlişkileri Bakanı Lord Crus’un, ‘İstanbul uluslararası olarak çok büyük bir kıymete sahiptir. Aynı zamanda Ayasofya Kilisesi de Bizans tarafından yıllarca kullanıldı. Bizans tarafından kullanılan bu Ayasofya Kilisesi tekrar eski haline gelecektir’ sözleri ve diğer yandan 1931’de Amerika’daki Kilise Enstitüsünün Ayasofya Camisi’nin tekrar kiliseye çevrilmesini istemeleridir. Dolayısıyla bu talepten 3 yıl sonra, yani 1934’de Ayasofya Camii oldu bittiye getirilip müzeye çevrildi” ifadelerini kullandı.

 

Başlatılan imza kampanyasına da değinen Bozan, “Anadolu Gençlik Derneği olarak hem Türkiye Müslüman halkı hem de bütün dünya Müslümanları adına, ‘İmzanla Ayasofya Zincirlerini Kır’ sloganıyla bir imza kampanyası başlatmış durumdayız. İmza kampanyamızda hedefimiz 10 milyondur. Şu anda da 5 milyonu aşkın imza toplanmıştır” dedi.

 

Ayasofya Camisi’nin tekrar eski kıymetine kavuşmasını istediklerini belirten Bozan, “Ayasofya Camisi, İslam Ümmetinin orada tekrar kıyamlarını, secdelerini, rükûlarını, Cuma namazlarını, hutbelerini kılabilecekleri eski haline dönüştürülsün. Bu anlamda tüm halkı bu imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.(Hüseyin Yalçın – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir