• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
NATO Hava Kuvvetleri İzmir`e veda ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Buca ilçesine bağlı Şirinyer semtinde bulunan Orgeneral Vecihi Akın Kışlası`nda 11 Ağustos 2004 tarihinden bu yana faaliyetini sürdüren komutanlık, NATO`nun yeni örgütsel yapılanmasının sonucu olarak kapanacak ve İzmir, örgütün kara kuvvetlerindeki tek merkezi olarak hizmet verecek.

NATO Napoli Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanı Oramiral Bruce W. Clingan`ın da katılacağı törenin ardından, 1 Haziran itibarıyla Türkiye ve İzmir hayranlığıyla tanınan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ralph Jodice ve hava kuvvetlerine mensup askerler, yeni görev yerlerinde çalışmaya başlayacak.

Müttefik Kara Komutanlığı olarak 1 Aralık 2012 tarihinden bu yana hizmet veren İzmir`in yıl sonuna kadar personel sayısını artırarak, başlangıç kapasitesine ulaşması bekleniyor.

İttifakın "hantal ve masraflı" yapısını aşmaya yönelik yeni yapılanma, 4 ana üssün kapatılmasını, yüzde 30 personel azaltımını öngörüyor. Yeni yapılanmada NATO`nun hava kuvvetlerine Almanya ve deniz kuvvetlerine ise İngiltere ev sahipliği yapacak.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir