• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Van'da kurulan atölyede gençler ahşaba şekil veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

1945 yılında yapılan ve 2011 yılında Van'da yaşanan büyük depremlerden sonra bir süre kullanılmayan Endüstri Meslek Lisesi binası daha sonra restore edilerek Van İl Halk Kütüphanesine çevrildi.

Kitap okuma alanı ve çok amaçlı salonun yanında ahşap atölyesi ile de ilgi odağı olan Van İl Halk Kütüphanesi, konumu itibari ile herkesin rahatça uğrayıp zaman geçireceği bir mekâna dönüştü.

Kurdukları ahşap beceri atölyesi hakkında bilgi veren Kütüphane Müdür Yardımcısı Mehmet Sait Pişkin, amaçlarının duygu ve düşüncelerin ahşaba nakşedilmesi olduğunu söyledi.

 

"Güzel geri dönütler alıyoruz"

Pişkin, "Burada özellikle kavak ağacından çocuklarımıza, ziyaretçilerimize parçalar vermekteyiz. Amacımız, duygu ve düşünceleri tamamen ahşaba yansıtmak ve nakşetmek. Çocuğun düşüncesinde ne varsa onu ahşaba nakşetmesini istiyoruz ve çok güzel de geri dönütler alıyoruz. İnşallah bunun devamını da sağlayacağız. Yapılan bu işte öncelikle grup çalışması var. Dokunma, hissetme, duygu ve düşüncelerini paylaşma ve dile getirme gibi birçok aktivitenin bir arada olduğu yararlı sonuçları görüyoruz." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir