• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin'de İmam Hatip öğrencileri Umut Kervanı aracılığıyla yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan öncesi binlerce aileye yardım ulaştıran ve Ramazan ayı hazırlıklarına devam eden Mardin Umut Kervanı bir yardım bağışı da İmam Hatipli öğrenciler aracılığıyla yaptı.

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde bulunan Yenişehir İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve velileri okul idaresiyle beraber organize edilen kermeste toplanan yardımları okuldaki muhtaç ve yetim ailelere gıda kolisi olarak dağıtılması için Umut Kervanına bağışladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Mardin temsilcisi Fatih Akman, bu tür projelerin başka okul ve öğrencilere örnek olması açısından güzel olduğunu belirtti.

"Rabbim böyle örneklikleri arttırsın"

Üç ayların manevi atmosferi içerisinde Mardin Umut Kervanı olarak farklı çalışmalar içerisinde bulunduklarını; öğrenci, veli, okul idaresi ve öğretmenlerine bu yardımları için teşekkür eden Fatih Akman şu şekilde konuştu:

Fatih Akman

Kıymetli kardeşlerim, Allah'ın izniyle Ramazan ayına doğru gittiğimiz bu günlerde Ramazan gıda faaliyetlerinin startını vermiş bulunuyoruz. Bir süre önce Yenişehir İmam Hatip Ortaokulu veli ve öğrencileriyle muhtaç öğrencileri için kermes düzenlemişlerdi. Kermesten gelen geliri bu kardeşlerimiz Mardin Umut Kervanına makbuz karşılığında teslim ettiler. Bu, gelirin gıdaya dönüştürülerek muhtaç öğrencilere teslim edilip onların kalplerine ve gönüllerine dokunmak üzere yapılan bir çalışmaydı. Hamdolsun hem gıda paketlerini hem de listeleri hazırladık. Allah'ın izniyle Yenişehir İmam Hatip Ortaokulu'nun muhtaç olan öğrencilerinin kalplerine dokunmak üzere ekiplerimiz sahaya inerek gıda kolilerini muhtaç kardeşlerimize ulaştıracaklar. Bu çerçevede hem okullar açısından örnek çalışması için Yenişehir İmam Hatip Ortaokulu öğrenci, veli, idareci ve öğretmenlerine sizin aracılığınızla teşekkür ediyoruz. Rabbim böyle örneklikleri arttırsın.

Ramazan ayına sayılı günler kala muhtaç sayısının da çoğaldığını belirten Akman, hayırseverlere seslenerek "Diğer taraftan Ramazan ayına doğru yol alırken yüzlerce belki binlerce aile beklenti içerisindeyken hayırseverlere bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu bir iyilik çağrısı, iyilikleri arttırma çağrısıdır. Yetim ve muhtaçlara umut olma, bekleyen gözleri sevindirme adına bir adım atmadır. Bu çağrıya olumlu yanıt vermelerini bekliyoruz. Rabbimize hamdolsun ki bizlere şimdiden ulaşan hayırseverlerimiz var. "İyiler, iyilik yolunda yalnız değildir" sloganıyla desteklerini sundular. Fakat muhtaç aile sayısı fazla olduğundan dolayı hayırsever abi, bacı, kardeş ve ablalarımıza bu çağrıyı yapmak istedik. Rabbim sizlerden ve onlardan razı olsun. Her bir bağışlarını kendilerine ayrı ayrı cennetler mukabilinde kabul etsin inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir