• DOLAR 32.505
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2422.316
  • ...
Batı Şeria’daki seçimlerde El Fetih büyük yenilgi aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Seçim Komitesi Başkanı Hanna Nasser, Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerin ikinci aşamasında bağımsız listelerin yüzde 64,4, partili listelerin ise yüzde 35,6 oranında oy aldığını söyledi.

Filistin medyasında yer alan haberlere göre Ulusal İttifak adayları El-Halil, Tulkerem, El-Biyre, Tubas kentleriyle Beyt Ummer ve Tamun gibi birçok beldede ciddi başarı elde etti.

 El-Halil’de mühendis Tevfik Ebu İsnine başkanlığındaki “El-Halil’e Vefa” listesinin, El-Biyre’de esir İslam Et-Tavil başkanlığındaki “El-Biyre Bizi Birleştiriyor” listesinin, Tulkerem’de “Keremiyyun” listesinin Fetih’in resmi listeleri karşısında seçimi kazandığı kaydedildi.

 Kalkiliya’da ise “El-Vefa” listesi ve bağımsızların sonuçların çıkmasının ardından ittifak kararı aldığı ve Fetih’in listesine üstünlük sağladığı; Es-Semu’, Eş-Şuyuh, Tamun ve Beyt Ummer beldelerinde de bağımsız adayların seçimi kazandığı, “El-Halil’e Vefa” listesinin elde ettiği büyük zafer üzerine El-Halil’de kutlamaların yapıldığı ifade edildi.

Ulusal İttifak’ın ve bağımsızların Batı Şeria’da ikinci aşaması yapılan yerel seçimlerde oyların çoğunluğunu aldığı ve Batı Şeria’daki 11 belediye meclisinden 8’ini kazandığı, Fetih’in ise sadece 3 belediye meclisini kazanabildiği kaydedildi. Ayrıca Batı Şeria’daki büyük kentlerde Ulusal İttifak adaylarından ve bağımsızlardan 118’inin, Fetih’in resmi listelerindeki adaylardan ise sadece 47’sinin seçimi kazandığı bildirildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir