• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
Filistin davasına ihanette yeni adım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen hafta Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri liderlerinin, Mısır'ın Kızıldeniz'deki tatil beldesi Şarm El Şeyh'te, siyonist işgal rejimi sözde başbakanı ile bir araya gelmesinin ardından, Filistin davasına ihanette yeni bir adım atılıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Fas ve Mısır dışişleri bakanları, Filistin'in işgal edilmiş topraklarının güneyinde bulunan Sde Boker kibbutzundaki lüks bir otelde, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve siyonist işgal rejimi sözde Dışişleri BakanI Yair Lapid ile bir araya gelecek.

Sözde "tarihi toplantıda" siyonist işgal rejiminin güvenliği, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve İran'ın nükleer kapasitesi ile bölgedeki nüfuzu üzerine görüşmeler yapılacak.

BAE ve Bahreyn, 2020'de Abraham Mutabakatı olarak bilinen ve ABD'nin aracı olduğu anlaşma kapsamında siyonist işgal rejimi ile ilişkileri sözde normalleştirmişti. Fas da geçen yıl aynı yolu izlemiş ve işgalcilerle askeri işbirliği konusunda mutabakat zaptı imzalamıştı. Siyonist işgal rejimi ve Mısır ise 1979'da barış anlaşması imzalamıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir