• DOLAR 32.388
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2401.564
  • ...
ÖNDER Genel Başkanı Ceylan: Eğitimin olmazsa olmazlarından biri de "aile"dir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, okul aile birlikleri olarak eğitime bütüncül bakış açısıyla bakabilmek, eğitimde toplam kaliteyi artırabilmek ve Türkiye'yi bu konuda bir adım öteye taşıyabilmek için ciddi şekilde mücadele verdiklerini söyledi.

Ceylan, eğitimin temel sac ayaklarından birinin de "aile" olduğunu kaydetti.

Toplum olarak gençlerin hedef tahtasına oturtmanın alışkanlık haline getirildiğine işaret eden Ceylan, "Eğitimin temel sac ayaklarından birincisi okul ve öğretmendir. İkinci olarak aile, üçüncü olarak ise çevre ve sivil toplumu; eğitimin üç temel sac ayağı olarak oturtuyoruz. Merkezine de öğrenciyi koyuyoruz. Maalesef biz 21'inci yüzyılın bütün sorunlarını, eğitimdeki açmazlarımızı, toplumlarımızın kültürel ve sosyolojik dönüşümlerinin faturasının tamamını 21'inci yüzyılın gençlerine, Z kuşağı diye tabir ettiğimiz gençlerin omuzlarına yüklemeyi, kendimizi aklamak adına da olsa alışkanlık haline getirdik." şeklinde öz eleştiride bulundu.

"Anne ve babalar birbirlerinin alternatifi değildirler"

Ceylan, "Anne ve babalar birbirlerinin alternatifi değildirler. Onlar birbirlerinin mütemmim cüzleridir. İkisinin bir arada olması halinde iyi bir evladın yetişeceğine inanıyoruz. Beraber olarak eğitimin bütün paydaşları aynı sahada bir arada olarak eğitimle alakalı başlık ve sorunlarımızı çözebileceğimize ve gençlerimizle birlikte emin adımlarla geleceğe yürüyeceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Eğitimin olmazsa olmaz parçalarından birinin de "aile" olduğuna dikkat çeken Ceylan, bunun için uzun yıllardan beri aile birlikleriyle, okullar ve velilerle birlikte çalışma yürüttüklerini belirtti.

"İmam Hatiplerin tarihi bir başarı tarihidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala

Programda selamlama konuşması yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, eğitimde bir başarı bekleniyorsa, okul ile ailenin birlikte hareket etmesi halinde başarıya ulaşmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Konuşmasına devamla Ala, "İmam Hatiplerin tarihi bir başarı tarihidir. İmam hatiplerin tarihçesini detaylı bir şekilde internet sitelerine anlatsınlar. Çünkü İmam Hatiplerin tarihi Türkiye'de yüz yıla varan bir tarihtir. Devlet, din ve toplum arasındaki ilişkilerin tarihidir. Bugün elde ettiğimiz bu imkanları çok iyi kullanmak, İslam ülkelerinin içinde bulunduğu bu durumdan çıkmasını sağlamak da inşallah bu nesillere nasip olacaktır." şeklinde konuştu.

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Kadir Oruçoğlu ise, ailelerin okul idareleriyle sürekli irtibat halinde olmaları gerektiğine işaret etti.

Oruçoğlu, "İnşallah buraya gelen misafirlerimizin bu toplantılardan kendilerine düşenleri iyi bir şekilde alarak bundan sonraki süreçlerde okul idarecileriyle daha verimli eğitime destek olacakları inancıyla hareket ederler." diye ifade etti.

"İnsan gücümüzün iyi yetiştirilmesi ve ortaya çıkarılması lazım"

Programda bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Herkes evladını sever ve değer verir. Aynı zamanda iyi eğitim almasını ister. Annelerin daha fazla ilgisi var. Okul Aile Birliklerinin ilgili olduğu okullarımızdan cidden farkı başarılara şahitlik oluyoruz." dedi.

Aktaş, "Okul Aile Birliklerini örgütlemek ve organizasyonlar yapmak ve bu çatı altında organize etmenin çok güzel bir iş olduğunu düşünüyorum. Bizim petrolümüz ve madeni zenginliklerimiz yoktur. Ama 84 milyon nüfuslu, bulunduğu lokasyonda çok değerli ve kıymetli bir ülkeyiz. Kadim bir memleketin mirasçılarıyız. Bizim insan gücümüz var. Bunun iyi yetiştirilmesi ve iyi ortaya çıkarılması lazım." diye konuştu.

Aktaş, "Bu noktada Okul Aile Birliklerimizin ve eğitim kurumundaki hizmet veren öğretmenlerimizin ve eğitimcilerimizin destek ve katkıları çok önemlidir. Anne-babalara ayrı ayrı görevler düşüyor. Bu memleketin imanlı, inançlı, ülkesini, milletini seven nesiller yetiştirmesi gerekiyor. Bu noktada ÖNDER büyük bir hizmet ve gayret içerisindedir. Geleceğimiz olan yavrularımızı daha iyi yarınlara taşımak için anne-babalar olarak el birliğiyle hareket edip hep beraber hazırlamalıyız." şeklinde konuştu.

"Bu okullarda okuyanlar geleceğin umududur"

Programda bir konuşma yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "İmam Hatip okulları ne tek başına bir okul projesidir ne de bu okullar sadece eğitim hakkı kapsamında ele alınabilir. Bu okulların bir misyonu vardır. Bu okullarda okuyanlar geleceğin umududur." dedi.

Canbolat, " Bu okullarda okuyan gençlerin devr aldığı bir Necip Fazıl mirası vardır. Milletin teveccühüyle ve aziz gönlünde çınara dönen okullardır. Kurulduğu günden bu yana her türlü engellemelere maruz kalmış ama her seferinde yeniden, usanmadan, gayretle yoluna devam etmiştir.  İmam Hatipler bu milletin hayırlarıyla, gayretleriyle, dualarıyla büyümüştür." şeklinde konuştu.

Okul Aile Birliği Zirvesine, ÖNDER yönetim kurulu üyeleri, komisyon üyeleri, Okul Aile Birliği temsilcileri, okulların yönetici ve öğretmenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, bürokratlar ve siyasetçiler katıldı.

Zirve toplantısı Güney Marmara illerindeki okul aile birliklerinin başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı oturumlarla devam etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir