• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İslam âlemi Kur`an ve sünnet etrafında birleşmek zorundadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, Adana ve İstanbul da bulunan sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve Hür Dava Partisi yöneticilerine verilen asırlık cezaları ve Hatay saldırısı ile İslam âlemine yapılan saldırıları kınayan bir basın açıklaması düzenledi.Basın açıklamasını İNHAP adına Bilal Demir okudu.

“Müslümanlara yönelik tasfiye amaçlı baskı ve operasyonlar ise aralıksız sürmektedir”

 Türkiye’de son zamanlarda  akan kanın durmasına yönelik olarak bir barış sürecinin başlatıldığını dile getiren  Demir, böyle bir süreçte maalesef karanlık oyunların tezgahlandığını söyledi.  Adana ve İstanbul da bulunan sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve Hür Dava Partisi yöneticilerine yönelik sergilenen haksız tutum ve verilen asırlık cezaların ülkemiz adına büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Demir, “Bu İslami düşünceye sahip ve muhalif görülen kurum ve yapıların tasfiyesine yönelik bir girişimdir. Barış süreciyle Devlet ve PKK’ın sebep olduğu onbinlerce ölüm, yıkım ve zulümlerin üzeri örtülüp bu defter kapatılırken Müslümanlara yönelik tasfiye amaçlı baskı ve operasyonlar ise aralıksız sürmektedir. İslami STK, kurumlar ve şahsiyetlere karşı komplolar, hukuksuzluklar, cezalar,  teknik-fiziki  takipler, gözdağı vermeler ve ajanlaştırma çalışmalarının ardı arkası kesilmedi” dedi.

“Bu hukuksuzlukları görmezden gelerek şer odaklarını cesaretlendiriyorsunuz”

İslami söylemli bir parti iktidarda olmasına rağmen radikal olarak görülen takvalı Müslümanlara uygulanan bu baskının düşündürücü olduğuna değinen Demir, Emniyetin ve yargının içerisine çöreklenmiş derin ve karanlık yapıların  komplolar ve imha politikalarını uyguladığını hükümetin ise bunu  seyrettiğini ifade ederek, Hükümetin bu suskunluğunun statükoya ve emperyalist politikalara yenik düşmesinin sonucu olduğunu belirtti.

 

 

Karanlık ve dış destekli yapılara Firavun, Nemrut, Ebu Cehil ve Ebu Leheb’i hatırlatan Demir,   Hükümete çağrıda bulunarak ”Bu hukuksuzlukları görmezden gelerek şer odaklarını cesaretlendiriyorsunuz.  Bu hukuksuzluğun ve yaşanan mağduriyetlerin vebali sizin de boynunuzdadır.  Temennimiz odur ki bu hukuksuzlukta sizinde parmağınızın olmamasıdır. Eğer sizlerde bu cürüme ortaksanız bunun vebali çok ağırdır ve mahşerde vebali büyük olacaktır. Müstekbir güçlerin ılımlı İslam projesine kanmayın. Unutmayınki ılımlı İslam , Allah’ın razı olmayıp ABD’nın razı olduğu bir inanç sistemidir.”sözlerini kullandı.

 

 

Türkiye’de  bu hukuksuzluklar yaşanırken bütün İslam aleminin  ise kan ağladığını, Irak, Afganistan, Yemen, Mali, Arakan ve Suriye’de yaşanan yıkım, katliam, tecavüz ve tahribatların bu Haçlı-Siyonist ittifakının sonucu ve yerli işbirlikçilerin basiretsizliği sonucu olduğunu belirten Demir, “ İslam alemi  Kuran ile sünnet etrafında birleşmezse bu katliamlar artacak ve bütün İslam alemine yayılacaktır.”dedi.

Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırının arkasında Haçlı –Siyonist ittifakının olduğuna inandıklarının altını çizen Demir  “Saldırının yapılacağı istihbaratının alınmış olmasına rağmen Devlet mercilerinin arasında yaşanan kopukluk neticesinde önlenemedi. Devlet mercilerinin bu ve buna benzer yönlendirme saldırılara dikkat etmesini ve ABD güdümündeki Suriye politikasını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Bu saldırıdan daha vahimi ise Reyhanlıda ikamet eden Suriyeli vatandaşlara yapılan saldırılardır. Bu saldırıların tek sebebi medyanın ve bazı siyasilerin kışkırtıcı beyanatlarıdır.”dedi.

Demir” Bu savaşın durması için Türkiye, Mısır, İran, Sudan  Malezye vb ülkeler üncülüğünde uzlaşma komisyonu kurulmalıdır. Bu komisyon İhvan’ı Müslümin, Cemaati-islami, Hizbullah ve Hamas gibi islam aleminde  güçlü tabanları bulunan camialardan oluşmalıdır. Söz konusu İslami devletler ve camialar en üst seviyeden bu uzlaşı komisyonunu etrafında birleşirse bu savaş Allah’ın izniyle son bulur.”dedi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir