• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Haşim Kılıç`tan yeni anayasa uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Yeni anayasa gerçekleşmediği takdirde gerçekleştiremeyenler bunun faturasını ağır öderler." Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yeni anayasa çalışmalarını bu sözlerle değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından düzenlenen “Temel Haklar ve Anayasa” konulu konferansta konuştu.

Kılıç`ın gündeminde yeni anayasa çalışmaları vardı.

Haşim Kılıç, “Bundan 18-20 ay öncesine kadar sayın vekillerimizde burada bir uzlaşma komisyonu oluşturuldu. Ve uzlaşma komisyonu maalesef üzülerek ifade edeyim ki uzlaşamama komisyonuna dönüşmek üzere. Arzu etmeyiz tabii böyle bir noktaya gelmelerini. Ancak görünen o ki bu çalışmaların olumlu bir şekilde sonuçlanacağı konusunda çok umutvar olmadığımızı belirtmek isterim." dedi.

Kılıç, yeni anayasanın yapılamaması durumunda bunun bedelinin ağır olacağını vurguladı.

Haşim Kılıç, "Umut ediyorum bu arzu gerçekleşir. Ama gerçekleşmediği takdirde gerçekleştiremeyenler bunun faturasını ağır öderler. Birincisi onlara olan samimiyette ciddi bir sıkıntı yaşayacaklardır. İkincisi de hiç hakları olmadığı gibi demek ki anayasalar yeni bir anayasa ancak ve ancak darbeler sonunda yapılır gibi bir sakat düşünceyi güçlendirme gibi bir sonuç doğuruyorlar." dedi.

Konferansta Haşim Kılıç`a Sütçü İmam Üniversitesi senatosu tarafından Sosyal Bilimler alanında fahri doktora unvanı da verildi.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir