• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
STK Temsilcilerine verilen cezalara tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van Koordinatörlüğü  tarafından yapılan açıklamada İstanbul ve Adana’da STK  temsilcilerine verilen cezalara tepki gösterildi. Türkiye’de süreç itibarı ile bir takım olumlu gelişmelerin meydana geldiği belirtilen açıklamada olumlu havanın toplumun tamamına yansıtılmadığı ve toplumun bir kesimiyle sınırlı kaldığı belirtildi.

 “Türkiye’de bir çözüm süreci gündemdeki sıcaklığını korumaktadır. Ama bu süreçte İslami hassasiyeti ile bilinen İslami STK üyeleri hapis cezalarına çarptırılıyor.” denilen açıklamada,  “Hiçbir somut delil ortada yokken bu STK’ lara verilen cezalar çözüm sürecinin inandırıcı olmadığının bir kez daha göstermiştir. Bu çözüm süreci olmaktan çok düğümleme süreci haline getirilmek isteniyor.” İfadeleri kullanıldı.

 Açılamanın devamında şu ifadelere yer verildi:  “Soracağımız şudur bu süreç içerisinde İslami bazı STK üyelerine ortada hiçbir delil yokken ceza verilerek mi? Süreci bitireceksiniz. Sistemin söylemleri ile yaptıkları birbirlerini uymamaktadır. Bunlar halkın devlete olan güvenini sarsmaktadır. Meydana gelen gelişmeler devletin İslami faaliyet yürüten kesime karşı bir art niyet olduğunu gösteriyor. Bu cezalar verilirken yüzde doksan dokuz Müslüman olan bir taban düşünülmüyor mu? Biran önce bu tür yanlışlardan dönülmesi gerekir. STK üyelerine verilen bu cezaların hiçbir gerekçesi yoktur. Eğer böyle olacaksa çözüm sürecinin bir daha gözden geçirilmesi gerekir” ifadelerine yer verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir