• DOLAR 32.26
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2506.718
  • ...
Batman Üniversitesi’nde fidan dikimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Orman İşletme Müdürü Huriye Öztürk ve öğrenciler katıldı.  

Programın açılış konuşmasını yapan Batman Orman İşletme Müdürü Huriye Öztürk, ormanlara gereken önemin verilmediğini belirterek Orman Haftasının ilan evrelerini anlattı.

Ardından bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, çevreyi korumak ve doğayı yaşatmak adına yapılacak tüm çalışmalarda yer almaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Daha yeşil bir Batman için yapılan çalışmalara destek olmak, yaşam kaynağımız olan ormanları korumak, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak ve son zamanlarda ülkemizde yaşanan orman yangınları sebebi ile bozulan ekolojik dengenin düzeltilmesine katkıda bulunmak asli amaçlarımız arasında yer almaktadır.”

Programda bir konuşma da Vali Yardımcısı Kadir Kılıç yaptı. Orman Haftasının önemine değinen Kılıç, küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarını daha fazla yaşamamak adına fidan ekimi etkinliklerinin devam edeceğini belirtti. Geri dönüşüm hakkında da katılımcıları bilgilendiren Kılıç, bu konuda farkındalıkların gelişmesi gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. Mehmet Emin Şimşek İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı gösterinin ardından tüm katılımcılarla birlikte fidan dikimine geçildi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir