• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Tarsus`ta Kur`an Kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun’un merhum babası Osman Uzun adına Yanık Kışla köyünde yaptırdığı Kur`an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Açılışta konuşan İlçe Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Kur`an Kursları’nın çok önemli olduğunu belirterek, "Bununla birlikte Kur`an Kursları’na gidip de, okuma yazma bilmeyenlerin mutlaka okuryazar hale getirilmesi de çok önemli. Böyle durumda olanları mutlaka okuryazar yapmalıyız ki, Kur`an-ı Kerim`in Türkçe mealini anlasınlar. Bunun yanında Yüce Allah’ın bize ne dediğini anlamalıyız. Kur`an Kursu binasını yaptıran Milletvekilimize teşekkür ederiz" dedi.

 

Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise konuşmasında, mübarek üç aylar denk gelen Kur`an Kursu binası açılışının hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

 

Müftü Abdulkerim Akbaba da, 23`ü köylerde olmak üzere, 70 Kur`an Kursu bulunduğunu, 3 binin üzerinde kursiyere kurs verildiğini ve bunun artarak devam edeceğini kaydetti.

 

Törende Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, binayı yaptırdığı gerekçesiyle Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun`a şükran plaketi verirken, Müftü Abdulkerim Akbaba ise eşi Hatice Uzun`a Müftülük ve Kur`an Kursları’na yaptığı katkılar nedeniyle el işlemeli tablo armağan etti.

 

Osman Uzun Kur`an Kursu’nun açılışına Kaymakam Orhan Şefik Güldibi`nin yanı sıra, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Müftü Abdulkerim Akbaba, AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Meniz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Tenekeciler ve İnşaat Malzemeleri Satıcıları Odası Başkanı Mustafa Güçyetmez, TEDAŞ Müdürü Turgay Can, Sağlık Müdürü Mehmet Sarı, çok sayıda köy muhtarı ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir