• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
`Define var` diye dolandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’in Midyat ilçesinde yaşayan duvar ustası Hızır Çelik, iki kişi tarafından “Define var” sözüyle kandırıldığını ve 12 bin TL’sini alan şahısların kayıplara karıştığını iddia etti.

 

Konuyla ilgili olarak konuşan Hızır Çelik, “4 ay önce bir inşaat sahibiyle, duvarını örmek için 15 bin TL’ye anlaştım. Peşinat olarak bana 5 bin TL ödedi. Tam o sırada 01 AGZ 21 plakalı araçtan daha önce görmediğim iki kişi yanıma geldi. Buranın yabancısı olduklarını söyleyip, Allah rızası için bize yardımcı olmasını istediler. Beraber eve geldik. ‘Midyat ilçesinde define bulduk, ancak defineyi çıkarmak için alete ihtiyacımız var. Bunun için sen de bize yardımda bulun’ dediler” dedi.

 

Onlara güvenip, Hacca gitmek için hazırladığı 12 bin TL’yi onlara verdiğini belirten Çelik, “Kalkıp, gittiler. İki gün sonra tekrar beni arayıp, ‘Aleti almak için paramız yetmedi. Bize 12 bin daha göndermen lazım’ dediler. Ben de şüphelenerek, hemen polise gittim. O sırada adamlar tekrar aradı ve bana bir hesap numarasını verip, bu hesaba 12 bin TL yatırmamı istediler” ifadelerini kullandı.

 

Şikâyetçi olduğu için savcılık tarafından soruşturma açıldığını ifade eden Çelik,  “Bana dolandırıcıların fotoğrafları gösterildi. Oradan teşhis ettim. Teşhisim üzerine polis adresine ulaştı. Bana söylediği isim bile yanlıştı. Aslen Diyarbakırlı olduğunu ve Batman’da ikamet ettiğini öğrendim. Polis evine gitti, ama adam evini boşaltmıştı” dedi.

 

Adamın kendisini aradığını belirten Çelik, “Bana, ‘Davandan vazgeç, biz de sana paranı iade edeceğiz’ dedi. Ben de, ‘Ne zaman paramı bana verirseniz, davamdan geçerim’ dedim. Davamdan vazgeçmedim. Beni tehdit ederek, ‘Biz 50 kişiden fazla arkadaşız. Ya davandan vazgeçersin ya da senin için iyi olmaz’ dedi. Olayı şuana kadar kimseye söylemedim, ama tehditten sonra başkalarını da kandırmasınlar diye kamuoyuna açıklamak istedim” şeklinde konuştu.(Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir