• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Ders kitaplarından ‘yalan tarih’ çıkarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhuriyet’in ilk yıllarında Türk Milleti’nin geçmişle olan bağlantısını koparmak için tarih kitaplarında bilinçli olarak dezenformasyon yapılırken, nesiller Osmanlı düşmanı olarak yetiştirildi. Tarihi olaylar gerçek dışı olarak anlatılırken, buna rağmen gerçeğin ortaya çıkmasına da engel olunamadı.

YALAN TARİH NEYİ AMAÇLIYOR?
Osmanlı ve Türk Milleti’nin yeniden dünyaya hakimiyet kurarak, barış ve huzuru getirmesini istemeyen karanlık güçler, ilk iş olarak yeni nesillerin tarihle olan bağlantısı koparmak istedi ve bunun içinde tarih kötülendi. Okullardaki kitaplarda tarihi gerçekler çarpıtılarak nesillere aktarılırken, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Osmanlı düşmanlığı gençlere aşılanmaya başlandı. Okul kitaplarında yer alan tarihi olaylar hep ‘birilerinin’ istediği gibi yazıldı.

“TARİH YALAN SÖYLEDİĞİ MÜDDETÇE UTANIR”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın tarih kitaplarının yeniden yazılacak kararının yerinde bir karar olduğunu belirten tarihçi Mustafa Miyasoğlu gazetemize yaptığı açıklamada, kitaplarımızın artık devlet yalanlarından kurtulması gerektiğini söyledi. Miyasoğlu, “Maalesef birileri, tarihi doğruları söylemek yerine devletin söylemiş olduğu yalanları ders kitapları üzerinden bütün millete yaymaya çalışıyorlar. Tarihimizin yalan söyleyen yerleri bir an önce düzeltilmeli. Rahmetli Mustafa Müftüoğlu Hocamızın da söylediği gibi ‘tarih yalan söylediği müddetçe utanır” dedi. 
 
Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir