• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Rusya: Uçaklarımız dün gece Ukrayna'nın 62 askeri tesisini imha etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konaşenkov, "Dün gece taktik uçaklar ve askeri jetler Ukrayna'nın 62 askeri tesisini vurdu. Bunların arasında üç komuta merkezi, birçok namlulu roketatar sistemi, iki füze ve topçu silah deposu ile bir yakıt deposu, ayrıca askeri teçhizatın yığıldığı 52 saha yer alıyor" diye konuştu.

Konaşenkov'un diğer açıklamaları şöyle:

"Havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Jitomir bölgesindeki Ovruç yerleşiminin yakınında Ukrayna'ya gelen yabancı paralı askerlerin konuşlandığı Ukrayna Özel Harekât Kuvvetleri'nin eğitim merkezi vuruldu. 100'den fazla özel harekât askeri ve yabancı paralı asker etkisiz hale getirildi.

Hazar Denizi'nden Kalibr deniz tabanlı seyir füzeleri ve Kırım hava sahasından Kinjal hipersonik aero balistik füzelerle Nikolayev bölgesindeki Konstantinovka yerleşimi yakınında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait büyük yakıt malzemeleri depolama tesisi imha edildi. İmha edilen tesisten Ukrayna'nın güneyindeki çatışma bölgelerinde bulunan Ukrayna ordusunun zırhlı araçlarına ana yakıt tedariki yapılıyordu.

Karadeniz'den Kalibr deniz tabanlı seyir füzeleri ile Nejinsk Onarım Fabrikasında çatışmalar sırasında hasar gören Ukrayna zırhlı araçlarının onarıldığı üniteler imha edildi.

Taarruz geliştiren Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) birlikleri, Stepnoye yerleşimini tamamen kontrol altına aldı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 53. Mekanize Tugayının geri çekilen birliklerini takip ediyor. 25 personel, iki tank, iki piyade savaş aracı ve beş arazi aracı etkisiz hale getirildi.

DHC birlikleri ayrıca Novoselovka Vtoraya yönünde üç kilometrelik derinliğe ulaşarak Ukrayna ordusunun 25. Hava İndirme Taburu ile çatıştı. Bu yönde toplam 40'a yakın personel, beş piyade savaş aracı ve dört arazi aracı etkisiz hale getirildi.

Geçen gece Rus hava savunma sistemleri Ukrayna ordusuna ait bir Mi-8 helikopteri, biri Bayraktar TB-2 olmak üzere 6 İHA ve bir adet Toçka U balistik füzesi vurdu.

Özel askeri operasyonun başından bu yana Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait toplam 207 insansız hava aracı (İHA), bin 467 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, 148 çok namlulu roketatar sistemi, 573 sahra ve havan topu ile bin 262 adet özel askeri araç imha edildi." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir