• DOLAR 32.189
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2506.9
  • ...
BEDAŞ: Güç aşımı yapmayın elektriksiz kalmayın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtımı yapan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), yıl içerisinde elektrik arızalarının yaklaşık yüzde 20’sini güç aşımından kaynaklı olduğunu belirterek dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Tüketicilerimizin, elektrik şebekesinde kesintiye sebebiyet verecek derecede enerji tüketmesi, güç aşımına neden olur.

Güç aşımından kaynaklı arızalar, yıllık arıza sayısının yaklaşık %20’sini oluşturur.

Bu şekilde usulsüz enerji tüketimi yapılmasından dolayı can ve mal güvenliği riski yaratan yangın, patlama vb. olaylar yaşanabilir.

Bu ihlal aynı zamanda dağıtım şebekemizde ve/veya bağlantı hattınızda sık sık arızaların oluşmasına, sizin ve civar sakinlerinin elektrik kesintileri yaşamasına neden olur.

BEDAŞ'ın açıklamasında "güç aşım ihbarı aldığınızda ne yapmanız gerekir?" sorusuna da yanıt verdi.

"Dağıtım şebekemize bağlı bağlantı anlaşması gücünüzü, dağıtım sistemimizin güvenliği üzerinde risk oluşturacak şekilde iki dönem üst üste yüzde 20 aştığınız durumlarda, bağlantı anlaşması hükümlerini ihlal etmiş sayılırsınız.

Anlaşma gücünüzü artırmak için Elektrik Mühendisleri Odası veya Elektrik Teknisyenler Odası’na kayıtlı ve şirketimizde iş yapmaya yetkili bir elektrik mühendisi veya yetkili elektrik fen adamı tarafından imzalanmış güç değişiklik projesi ile şirketimiz Müşteri Operasyon ve Destek Merkezi’ne müracaat ederek fiili kullanımınız olan güç üzerinden bağlantı anlaşmanızı yenilemeniz gerekmektedir.

Güç aşımı nedeniyle size ulaşan ihbar yazısını tebliğ aldığınız tarihten itibaren 30 (otuz) gün içerisinde güç değişikliğine ilişkin yükümlülüklerinizin yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesi ve dağıtım sisteminin güvenliği üzerinde risk oluşturacak şekilde anlaşma gücünü tekrar yüzde 20 aşmanız halinde; Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği’nin ‘Anlaşma Gücü’ başlıklı 14. maddesi ile Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca elektriğinizin kesileceğini üzülerek bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir