• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
Regaib Kandili dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`nin dört bir tarafında düzenlenen Regaib Kandili programlarına müminler yoğun ilgi gösterdi. İşte Türkiye’den kandil manzaraları…  
 
İZMİR
Regaib kandili İzmir’de coşkuyla kutlandı. Umut Kapısı Derneği’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Hacı Şani, gecenin önemine binaen bir konuşma yaptı. Grup Şüheda, ilahi ve ezgiler seslendirdi. Daha sonra sözü alan Muhammed Akgül Hoca, günümüzde toplumun içerisine düştüğü buhrandan bahsetti. Program yapılan duayla sona erdi.
 
BATMAN/KOZLUK
Batman’ın Kozluk ilçesinde faaliyet yürüten İlim Yayma Kültür ve Yardımlaşma Derneği  (İlim-Der), Regaib Kandili nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program dernek üyelerinden Seyithan Aksoy’un günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasıyla devam etti. Yapılan kısa konuşmanın ardından okunan Mevlidi Şerif gecenin maneviyatına maneviyat kattı. Mevlidin okunmasının ardından yapılan ikramlarla program sona erdi.
 
ADIYAMAN
Kahta Çağrı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çağrı-Der) dernek binasında yatsı namazından sonra ``3 aylar ve Regaib`` konulu bir program düzenledi. Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Çağrı İlahi Grubu ezgi ve ilahiler seslendirdi. Program okunan dua ve dağıtılan ikramla sona erdi.
 
VAN
Regaib Kandili münasebetiyle Van merkez Ulu Camide düzenlenen programa müminler yoğun ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif’in okunduğu gecede, müminler hep bir ağızdan dua etti. Programda Ahmet Gültekin, Mehmet Genç ve Ahmet Delal ilahiler seslendirdi.
 
ŞANLIURFA
Şanlıurfalılar Regaip Kandilini ihya etmek için camilere akın etti. Geceyi ihya etmek isteyenlerin başka bir adresi de İslami dernekler oldu. Yakubiye-Der Eyyüp Peygamber Temsilciliğinde bir araya gelen Müslümanlar, geceyi dualarla ihya etti.
 
CEYLANPINAR
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Bilgi Eğittim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, üye ve gönüllülerinin yoğun katılımıyla Regaip Kandilini ihya etti.
 
DENİZLİ
İrşad-Der, Regaip Kandili münasebeti ile bir program düzenledi. Dernek binasında yapılan program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti. Abdulbari Durmaz Hoca gecenin anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Program okunan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir