• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Hatay Valisi`nden Reyhanlı Açıklaması(2)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, valilik bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, olayın asli ve tali faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından son derece kararlı şekilde yürütüldüğünü anlattı.

 Lekesiz, "Bu çerçevede olayla ilgili gözaltına alınan 12 kişiden 8 tanesi bildiğiniz gibi yetkili adli makamlara sevk edilmiş, bunlardan şu ana kadar 4 tanesi tutuklanmıştır. İlimiz nüfusuna kayıtlı M.K, İ.D, A.M. ve İ.Ş. tutuklanarak cezaevine konulmuştur" dedi.

Yine Hatay nüfusuna kayıtlı 4 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını anımsatan Lekesiz, şöyle devam etti:

"Halen gözaltında bulunan 4 kişi daha vardı. Bu yine ilimiz nüfusuna kayıtlı olan M.G, Ö.Ö, A.E ve E.A ise bugün adli makamlara çıkarılacaktır. Güvenlik ve istihbarat ekiplerimizin son derece kararlı ve yoğun çalışmaları neticesinde dün gece 23.40 sıralarında olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz ilimiz nüfusuna kayıtlı M.G. ele geçirilmiştir.

Samandağ`a gitmişler

Eyleme karışan şahıslardan M.G, D.Ö ve Y.B`nin olayın asli faillerinden olduğunu değerlendiriyoruz. Eldeki tüm bilgi ve belgeler buna işaret ediyor. Bu 3 şahsın Suriye`ye geçmek üzere sınır ilçemiz olan Samandağ`a gittikleri, ancak denizden ve karadan alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle kaçmayı başaramadıkları, birkaç gün arazide saklandıkları anlaşılmıştır. Ele geçirilen ve eldeki tüm bilgi, belgelerden olayın asli failleri olduğunu değerlendirdiğimiz M.G, ilimiz nüfusuna kayıtlıdır."

Bu kişileri saklamak suç

Lekesiz, şunları kaydetti:
"Yine olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz D.Ö. ve Y.B. de ilimiz nüfusuna kayıtlı olup, Suriye tarafına geçmedikleri değerlendirilmektedir. Bu kişileri bilmeden de olsa saklamanın, korumanın terör örgütüne üye olanlara yardım ve yataklık etmek olduğu unutulmamalıdır.``

Başka arananlar da var

"3 istihbarat elemanının arandığı" yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Lekesiz, "Olayın asli failleri olarak aradığımız D.Ö. ve Y.B. Ancak olayın tali faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz başka arananlar da var" dedi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir