• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Mersin'de Bilim Fuarları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Toroslar Eyüp Aygar Anadolu Lisesi ve Kız Meslek Lisesi’nde Bilim Fuarı açılışı yapıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebi Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir’in yanı sıra okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebi Yılmaz, “Yaklaşık 193 okul TÜBİTAK 4006 kapsamında Bilim Fuarı düzenlemek için destek aldı. Fuarı düzenleyen bütün okullarımızı içtenlikle kutluyorum” dedi.

 

TÜBİTAK Bilim Fuarları hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Çelebi Yılmaz, bilim fuarları ile 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

 

Okul idarecilerinin konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verildiği fuarların açılışını ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebi Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir ve ilgili okulun idarecileri beraber gerçekleştirdi.

 

Stantları okul idarecilerinin eşliğinde gezen ikili, yapılan projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir