• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Batmanlı lise öğrencilerinden bilim şenliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün TÜBİTAK ile ortak yürüttüğü ve her yıl geleneksel hale getirilen Bilim Şenliği, Batman Fen Lisesinde düzenlendi.

 

Batman Fen Lisesinin bu yıl 7. kez düzenlediği Bilim Şenliğinde, okul öğrencileri, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji bilim dallarında yıl boyunca hazırladıkları projeleri sergilediler.

 

Batman Fen Lisesi bahçesi, laboratuarları ve projelerin sergilendiği alanı tam bir şenlik havası sardı. Kimya, biyoloji, matematik, fizik, coğrafya, sosyoloji gibi farklı alanlarda 30’a yakın projenin sergilendiği Bilim fuarında ayrıca laboratuarlarda yapılan görsel deneyler büyük bir ilgi ile izlendi.

 

Bilim şenliğine çok sayıda kurum müdürü, üniversiteden akademisyenler, protokol üyeleri ile çeşitli okulların idareci öğretmen ve öğrencileri katıldı.

 

Şenlikte ayrıca öğrenci velilerinin katkılarıyla hazırlanmış bir yemek kermesi de yer aldı. Temel hedeflerinin Batmanlı öğrencilere bilimsel gelişmeleri, teknolojiyi ve proje hazırlamayı kavratmak olduğunu belirten okul müdürü İsmail Sırrı Tekin, bilim şenliğinde emeği geçen öğretmenler öğrenciler ile velilere teşekkür etti. Tekin, “Öğretmenlerimizin ve öğrencilerin yoğun çalışma sonucu 30’a yakın bilimsel proje sergilendi. Bununla birlikte deneyler, fizik, kimya, biyoloji laboratuarımızdaki deneyler ve netice itibariyle öğrencilerin bu görsellerden ve bilimsel verilerden yararlanması en büyük hedefimizdi” dedi.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir