• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
Çöplükten sanata yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gültepe Mahallesi Bahar kent Sitesi’nde, Batman Halk Eğitim Merkezlerine bağlı el sanatları kurs öğretmeni Feryal Onur öncülüğünde 18 gönüllü kadın bir araya gelerek kullanılmayan atıkları değerlendirip sergi açıtı.

 

Çöp atıklarından sergi

Çöp atıklarından; eski tabak, çömlek, sandık ve birçok farklı malzemeleri değerlendiren gönüllü kadınlar, kapı süsleri, kırlentler, takılar, temizlik bezi, yazmalar, koku torbaları gibi ürünler hazırlayıp sanat için çöplüğü adeta hayata dönüştürerek sergi yaptılar.

 

Gültepe Mahallesinde bir apartmanda yapılan sergiye çok sayıda kadın katıldı. ‘Birlikten kuvvet doğar’ mantığı ile bir araya gelen gönüllü kadınların açtığı sergi, iki gün ziyarete açık kalacak.

 

Çalışmaları ile ilgili bilgi veren El Sanatları öğretmeni Feryal Onur, “Amacımız her şeyden önce ev hanımlarına meslek edindirmektir. Bayanlar, çöpe atılacak malzemeleri değerlendirerek kurmuş olduğumuz atölyede değişik figürler yaparak çok güzel modeller çıkardı. Yaptıkları çalışmaların bu gün sergisini açtık. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir