• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Ağrı'da "Yetim Konferansı" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ensar Kulübü, Nezahat Çeçen Konferans Salonunda yetimler ile ilgili bir konferans düzenledi. Programa konuşmacı olarak İHH Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz katıldı.

 

Program sinevizyon gösterimi ile başladı.

 

Hz. Resulullah’ın (s.a.v.) yetim olarak dünyaya geldiğini belirten Yılmaz, "O’nun (s.a.v.) çok güzel ve  çok kıymetli sözlerinden biri de, 'Ben ve yetime bakan kişi cennette bir aradayız' diyor. Bunu söylerken iki parmağını bir araya getiriyor, ‘Bu kadar yakınız’ diyor. Bu aslında yetime destek veren kişilere daha dünyada iken cennet müjdesidir" dedi.

 

İHH'nın yetim çocukları sponsorluk destek sistemine aldığını vurgulayana Yılmaz,  “Her bir çocuk üniversite ya da mesleki eğitimini yapıncaya veya evleninceye kadar, sponsor desteğini çekse  dahi, İHH'daki yetim destekleme havuzu  ile yetimleri bir başka sponsor devreye girene kadar desteğini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

 

Yetimleri destekleme havuzuna istendiği kadar destek verilebildiğini belirten Yılmaz, “Dileyen 1 lira, dileyen 1 milyon lira koyabilir. Bu havuzdan yetimlerin evlerinin tamir-tadili, boyası - badanası, yetim çocukların eğitim bursları gibi tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Çocuklarla ilgili sponsor destek sisteminde bir yetim çocuğun 50 bin liralık bir ameliyatı dahi  yapılabiliyor” şeklinde konuştu.

 

Yetimlere sponsor bulma konusundaki hedeflerine de değinen Yılmaz, "Allah nasip ederse bu çalışmalarda bu sene  hedefimiz şuanda 27 bin 600 çocuğumuza  verdiğimiz desteği  bu sene sonu 40 bin yetim çocuğa ulaşmak. Kampanya  1 Şubat'ta başladı ve Mart sonuna kadar bu devam edecek” dedi. (Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir