• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
3. Zeytin Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı ile Ekolojik Tarım Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İZFAŞ tarafından Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyinin desteğiyle organize edilen OLIVTECH- 3. Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı ile Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde düzenlenen Ekoloji İzmir 4. İzmir Organik Ürünler Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda açıldı.

 

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, OLIVTECH ve Ekoloji İzmir Fuarı’nın sektörün gelişmesine büyük katkı sağladığını ve ihracatın her geçen gün arttığına dikkat çekerek, gelişmelerin sevindirici olduğunu ancak markalı ürün satışının artması gerektiğini belirtti. 

 

İzmir’in organik sektörünün başkenti olarak bir misyon üstlendiğini belirten Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkanı Atilla Ertem, düzenlenen uluslararası konferanslarla fuarın sektörün gelişmesi açısından önemine değindi.  Ertem, bu yılki fuar süresince düzenlenecek konferanslarla ulusal anlamda sağlıklı beslenme konusunda tüketici farkındalığının oluşmasının hedeflendiğini belirtti.

 

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan ise, ihracatın artış gösterdiğini ancak ambalajlı ürün ihracatının artmasını, katma değeri yüksek ihracatın yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

OLIVTECH fuarına 15’i yabancı 136 firma katılırken, Ekoloji İzmir Fuarı’nda 121 firma yer aldı. Sektörün bugünkü durumunun, sorunlarının ve çözüm yollarının masaya yatırılacağı fuarda düzenlenecek panellerle geleceği ilişkin yol haritası çıkarılacak. 

 

Güvenli organik ürünler

OLIVTECH Fuarı’nda zeytin, zeytinyağı, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa ve bidon, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, gıda analiz laboratuvarları, zeytin işleme makine ve ekipmanları sergileniyor.

 

İzmir Organik Ürünler Fuarı’nda sadece organik sertifikalı ürünler yer alıyor. Organik gıdanın yanı sıra, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar fuarda ürünlerini sergiliyor. 

 

Fuara İran, Mısır, Ürdün, Suriye, Filistin, Tunus, Lübnan, Fas ve Yunanistan’dan profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

 

19 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuarlar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir