• DOLAR 32.281
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2474.524
  • ...
Kuran İkliminde Uyanma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismillahirrahmanirrahim


Hamd alemlerin Rabbi olan Allaha olsun salat ve selam Hz. Muhammed ve onun al ve ashabına olsun...
Şöyle bir etrafıma baktım bu insanlığın bu ümmetin nereye gittiğine baktım. Her yer savaş kan ölüm cinayet vs.. Bu insanlık neden bu hal aldı? Bizler peygamberimize biad etmiş kişiler değil miyiz.
 

Neden onun yolundan ayrıldık. Bu ümmetin bu insanlığın bu hal almasının nedeni Kuran ve Sünnetten uzaklaşmış olması değil midir? Bu kirli dünyanın temizliği ancak Kuran ve Sünnetledir. Sanki gündüzler gitmiş hiç sabah olmuyor insanlar öyle derin bir uykuya dalmışlar. Sizce bu derin uykudan uyanma vakti değil mi? Güneşimiz aydınlığımız gündüzümüz Kuranla olacak onunla uyanacağız.
 

Neden bu toplumun huzuru için çalışmayalım, neden Kuranın ahlakıyla ahlaklanmayalım bizi bundan uzaklaştıran şey nedir nefis mi? Şeytan mı? yoksa bizler bu dünyanın güzelliğine aldatıcılığıyla kanıp gidiyor muyuz nedir bizi alıkoyan neden bunlarla savaşmıyoruz neden ebediliğini geçiciliğe değişiyoruz. Yoksa Allah kalplerimizi mi mühürledi?
 

Artık uyanma vakti! huzurlu bir yaşam için el ele verme vakti bir olma vakti. Haydi Kuran-ı okuyup anlama ve yaşama vakti. Bu dünyaya ve tüm insanlığa gönderilen Kurandır ve herkesi birleştirecek hepimizin herkesin ortak noktası orda birleşecez. Ayette söylediği gibi ``hep birlikte Allahın ipine (kurana) sımsıkı sarılın parçalanıp bölünmeyin Allahın size olan nimetini hatırlayın hani sizler birbirinize düşmanlar idinizde kalplerinizi birleştirmişti işte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında idinizde o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size ayetleri böyle apaçık birdiriyor. (Ali İmran 103) evet şuan bu dünyada bölünmüş ve bizler kuranla birleşecez çünkü ona sarılan yolunu şasırmaz huzurlu ve mutlu olur. Bu savaşlar bu cinayetler bu zulümlere bir dur deme vakti! Artık uyandık zülümlere göz yummayalım bizlerde Allahın münafıklara ve kafirlere dediği gibi sağır dilsiz kör olmayalım. Biz insanlar duyarlı olmamız lazım ümmetin derdiyle dertlenmek lazım. Bu devletler kendi kanunlarıyla hükmettikçe hiçbir yere varılmaz. Allahın kanunlarıyla hükmedin çünkü o insanlara yol gösterici olarak gönderildi bizler Müslümansak Allaha ve ahirete inanıyorsak her yaptığımızdan her söylediğimizden sorumlu olacaz.
 

Yoksa Allahın indirdiği kitabın bazı ayetlerine uyup bazılarını inkar mı ediyorlar. Bu dünya öyle bir hal aldı ki Müslümanım diyen biri Allah yolunda hayırlı bir işte çalışan kişileri suçlu ilan edip onları ceza evlerine koyuyorlar.
Haksızlık yapıldığı bu dünyada ahirette haksızlık olmayacak. Şimdi Kuranla uyanıp Kuranla yaşayıp Kuranla hükmetme vakti gelmedi mi! Selam ve dua ile

 

Selime Kardaş / Nusaybin – Yaş: 17
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir