• DOLAR 32.217
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2523.018
  • ...
Ukraynalı gazeteciden sert tepki! Korkaksınız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO üyesi Polonya'yla dayanışma göstermek amacıyla bu ülkeye düzenlediği ziyaret kapsamında, başkent Varşova'da Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'yle basın toplantısı düzenledi.

Burada yaptığı konuşmada, tahmin ettikleri trajedinin gerçekleştiğini dile getiren Johnson, "Eğer bir şey varsa, tahminlerimizden daha kötü olduğudur. Avrupa kıtamızda gelişen bir felaket görüyoruz." ifadesini kullandı.

Johnson, Rusya-Ukrayna savaşının ilerleyişine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Vladimir Putin'in masum sivillere karşı barbarca ve ayrım gözetmeyen taktikler kullanmaya, kuleleri bombalamaya, kulelere füzeler fırlatmaya, gördüğümüz gibi çocukları öldürmeye hazır olduğu açık." dedi.

KORKAKSINIZ!

Basın toplantısında söz alan ve Ukrayna'dan Varşova'ya kaçtığını söyleyen kadın gazeteci, Gazeteci Daria Kaleniuk Johnson'a  gözyaşları içinde Johnson'a, Ukrayna'da uçuşa yasak bölge ilan edilmemesi ve Chealsea'nin sahibi Roman Abramoviç gibi zengin Rus milyarderlere yaptırım uygulanmamasına yönelik sitemini dile getirdi ve ''Batı'dan hava sahamızı korumanızı istiyoruz ama ancak Varşova'ya gelebiliyorsunuz. Kiev'e gelmiyorsunuz çünkü korkaksınız" diyerek çok sert tepki gösterdi.

Rusları engellemek için uçuşa yasak bölge uygulamasını geçilmesini isteyen Kaleniuk "Ukraynalı kadınlar ve Ukraynalı çocuklar gökten gelen bombalar ve füzeler yüzünden derin bir korku içindeler. Ukrayna halkı umutsuzca gökyüzünü korumak için haklar istiyor, biz uçuşa yasak bölge istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Johnson ve İngiltere'ye yönelik sert eleştirilerde bulunan gazeteciye Johnson "çalışmalarımız yetersiz, üzgünüm" demekle yetindi

Bu haberler de ilginizi çekebilir