• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye Müslüman Olduğu İçin AB`ye Alınmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Türkiye`nin Avrupa Birliği üyeliğinin önündeki en büyük engelin Türkiye`nin Müslüman bir ülke olmasıyla ilgili olduğunu söyledi.
 
HASTA ADAM AYAKLANDI TOPLANTISI
İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı`nın (TEPAV) ev sahipliği yaptığı "Türkiye ve AB: Hasta Adam Ayaklandı" isimli toplantıda Türkiye`nin AB süreciyle ilgili bir konuşma yaptı.
 
"TÜRKİYE`NİN ÜYELİĞİ 2005`TE BLOKE EDİLDİ"
Straw, 2005`de, İngiltere`nin desteğine karşın, Fransa, Almanya ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi`nin tutumu nedeniyle Türkiye`nin üyelik sürecinin bloke edildiğini söyledi. O tarihten bu yana Türkiye`nin hem sosyal hem ekonomik anlamda büyük mesafe katettiğine dikkati çeken Straw, üyelik sürecinin iddia edildiği gibi coğrafi sınırlarla ilgili olmadığını yoksa Malta`nın ya da Kıbrıs Rum Kesimi`nin üyeliğinin imkansız olduğunu dile getirdi.
 
"TÜRKİYE MÜSLÜMAN OLDUĞU İÇİN.."
Straw, sürecin bloke edilmesiyle ilgili, "Bu açıkça ifade edilen bir söylem değil ama Türkiye`nin AB sürecinin tıkanması Türkiye`nin Müslüman bir ülke olmasıyla ilgiliydi. Bulgaristan ve Romanya da tüm kriterleri karşılayamadı ama Türkiye`ye farklı davranıldı" diye konuştu. 
 
AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir