• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
HÜDA PAR`ın STK ziyaretleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, İl Başkan Yardımcısı Vahit Eser ve İl Sekreteri Orhan Açıkbaş, kamu kurum ve STK’lara gerçekleştirdikleri ziyaretlerine devam ediyor. Bu ziyaretler kapsamında, Bingöl Diyaliz Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ziyarette bulunuldu.
 
Parti yöneticilerini karşılayan Dernek Başkanı Muzafer Sanik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diyaliz hastalarının sorunları ile ilgili bilgi veren Sanik, hastaların yeşilkartlı olmasına rağmen bazen maddi sıkıntıları yaşadığını kaydetti.
 
Maddi imkânların olmadığı nedeniyle hastaların organ naklini gerçekleştiremediğini söyleyen Sanik, diyaliz hastalarına organ nakli yapıldığı takdirde hastaların sağlığına kavuşabileceğini söyledi. Sanik,“Şuanda 165 hastamız var. Bu hastalarımız haftada 3 gün diyalize giriyorlar. Halkımızın organ nakli konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini istirham ederim” dedi.
 
Sanik, Hür Dava Partisi’nin özelde Bingöl halkına, genelde ise İslam ümmetine hayırlı olması dileklerinde bulundu.
 
HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı da, diyaliz hastalarının birçok fiziksel ve psikolojik strese maruz kaldığını belirterek, “İlaç ve diyet tedavisi, bir makineye bağımlılık, iş kaybı, sık hastalanma gibi durumlar stres kaynağına neden olan en büyük faktörler arasında yer alıyor. Bu nedenle aile ve arkadaş desteği çok önemli. Hastalarımızın motivasyonunu yükseltmek için üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu hasta kardeşlerimiz bizim için dışlayıcı olmamalı. Onlar da bu toplumun insanı. Belki Rabbim onların sayesinde bizleri rızıklandırıyor. Bugün bizler sağlıklı olabiliriz yarına garantimiz var mı? Diyaliz hastaları için diyaliz tedavisi geçici çözümdür. Aslında kalıcı çözüm organ naklidir” diye konuştu.
 
Bingöl’de 3 yüzün üzerinde derneğin olduğunu ifade eden Tasalı, halka hizmet eden derneklerin kira gibi giderlerinin devlet tarafından desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir