• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Bu Minareden Ezan Sesi Yükselmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS –  Sultaniye Camisinde dört yıldan bu yana ezan okunamıyor. Elektrik tesisatı olmadığından ezanın okunmamasına halk tepkili.  2012’de restorasyonu yapılan cami, yüklenici firma tarafından tamamlanarak Vakıflara teslim edildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü de ibadete açılması için  caminin anahtarını İl Müftülüğüne verdi.
 Caminin  elektrik tesisatı döşenirken minarelerine bu tesisatın döşenmemesi nedeni ile Sultaniye Camisinin minaresinden ezan sesi duyulmuyor. Sultani Camisinin hem sağında hem de karşısında yaklaşık yüz metre aralıklarla iki camin olması ve bu camilerin minaresinde ezan sesinin işitilmesi nedeniyle bu camide ezanın okunmaması çok sayıda kişinin dikkatini çekmiyor.
 
Yıllardır ezan sesinin yükselmediği minareyi gören vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler. Minarenin elektrik tesisatının yapılması için yetkililere sesini duyurmaya çalışan Çetin Sayından,  “Şunu belirtmek isterim ki yetkililer bu konuda ilgilenmiyor. Bu caminin altında yatan “Şeyhul garip) adında büyük bir zat bulunmaktadır. Dolayısıyla buraya günde yüzlerce insan gelip ziyaret etmektedir. Bu caminin çevresine bakıldığında görülecektir her tarafta kazılar yapılmıştır. Kazılar yapılan bu yerler olduğu gibi bırakılarak kendi haline terk edilmiştir. Hem dışarıda gelip ziyaret edenler için çirkin bir görüntü verirken hem de kazılan çukurlar ve yıkılmaya terk edilen duvarlar, ziyarete gelenler içinde tehlike arz etmektedir. Bizlerde bu ilde yaşayan halk olarak istiyoruz ki, bu cami ve tüm camilerimizde ezanı şerif okunsun. Sorumlu olan yetkilerden biran önce bu minarenin elektriklerinin yapılmasını rica ediyoruz” dedi.
 
Caminin restore edilmeden önceki halinin daha iyi olduğunu belirten Fatih Akın ise, “ Restore edilmeden önceki camimizin hali daha iyiydi.  Aslında bu cami restore edilmedi tamamen yıkıldı. Bu caminin yanında durakta nakliyecilik yapıyorum. 3-4 yıldır bu caminin minaresinde ezan sesi yükselmiyor, caminin hocası var, minaresi var; fakat elektriği yoktur. Geçen yıl caminin ihalesi yapılarak restore edildi. Hoca prizi takıyor tüm elektrik sigortaları atıyor. Caminin cevre düzenlemesi ortadadır, bunu herkes görüyor. Tek görmeyen veya görmezlikten gelen sorumlu olan yetkililerdir” ifadelerini kullandı.
Yetkilileri duyarlı olmaya çağıran Vedat Ulutaş ise, “Eğer yıllarca merkezde bulunan bir caminin elektrik tesisatı olmadığı için, minaresinde ezan sesi yükselmiyorsa ve bu da yetkililerin vicdanı sızlatmıyorsa yapmasınlar. Yok, eğer vicdanları sızlıyorsa gelsinler yapsınlar” şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir