• DOLAR 32.243
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2421.239
  • ...
Zelenskiy, ABD'nin tahliye teklifini reddetti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus ordusunun başkent Kiev'e birkaç kilometre uzaklıkta olduğu ve çatışmaların şiddetlendiği anlarda ABD yönetimi Zlenskiy’i  Kiev’den çıkarmaya teklif  etti. Washington Post'un haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD'nin Kiev dışına tahliye teklifini reddetti.

Rusya’nın saldırmasından önce her açıklamasından Ukrayna’nın yanında olduğunu gösteren ABD yönetimi saldırıların başlamasıyla birlikte Ukrayna’ya yardım etmedi.

Ukrayna’nın yanında olduğunu göstermek için Rusya’ya yaptırım uygulayan ABD’nın bu tavrına karşı Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy başta ABD olmak üzere tüm  Avrupa ülke liderlerine sitem edip “Yalnız bırakıldık” açıklaması yaptı.

ABD'nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e Rusya tarafından yakalanması ya da öldürülmesini önlemek için kendisini Kiev'den çıkarmayı teklif ettiği ancak Zelenskiy'nin bu teklife şu ana kadar olumsuz yanıt verdiği iddia edildi.

ABD’nin yardımı!

AA'da yer alan son dakika haberine göre Washington Post gazetesinin ABD'li ve Ukraynalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD hükümeti, Zelenskiy'e Rusya tarafından yakalanması ya da kaçırılmasını önlemek için kendisine Kiev'den ayrılması için yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

ABD’nin teklifine ret cevabı!

Ancak Zelenskiy, bu teklifleri şu ana kadar reddederek, ülkesinin başında kalacağını belirtti.

Zelenskiy, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rusların 1 numaralı hedefinin kendisi, 2 numaralı hedefinin de ailesi olduğunu ancak ülkesini savunmak için görevinin başında olacağını açıklamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir