• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Meteoroloji'den şiddetli sağanak ve gök gürültüsü uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurt genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Zonguldak, Düzce, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Yağışların İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batısı ile Mersin'in iç bölgelerinde yerel olarak kuvvetli, Hatay çevresinde ise çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı öngörülüyor.

İstanbul
Bulutlu24°

Ankara

Yağmurlu20°

İzmir

Güneşli28°

Antalya

Güneşli28°

Trabzon

Yağmurlu21°

Bursa

Bulutlu21°

Adana

Sağanak Yağış24°

Diyarbakır

Güneşli31°

Gaziantep

Sağanak Yağış24°

Ağrı

Sağanak Yağış19°

 

Hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece altında, diğer yerlerde genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın yurdun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, diğer yerlerde batı ve güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatısında kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye ile Kahramanmaraş'ın batısında ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli, Hatay çevrelerinde çok kuvvetli olması olması beklendiğinden ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir