• DOLAR 32.22
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.849
  • ...
Alkolle Mücadele Okuldan Başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de böbrek hastalarının sayısı 7,5 milyona ulaşmasına rağmen farkındalığın son derece düşük olması, Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlığın hazırlayacağı Böbrek Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programında sigara ve alkol kullanımı ile mücadele edilmesi, şeker ve tuz kullanımının azaltılması, obezitenin önlenmesi, hareketli yaşamın özendirilmesi ve kan basıncının kontrol altına alınması gibi önlemler yer alacak.

Böbrek hastalıklarının önlenmesi için hazırlanacak kontrol programının detayları, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından düzenlenen çalıştayda ele alındı. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, uzmanlar ve bakanlık yetkililerinin katıldığı çalıştayda, böbrek hastalıklarına neden olan etkenler ve alınacak önlemler masaya yatırıldı. Çalıştayda, böbrek hastalıklarına yol açan nedenlerin başında gelen sigara ve alkol kullanımı ile mücadele edilmesi, aşırı tuz ve şeker tüketiminin azaltılması ve obezitenin önlenmesi görüşü ağırlık kazandı.

Bu görüş doğrultusunda hazırlanacak Böbrek Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programında, toplumun sağlıklı yaşam tarzı konusunda bilinçlendirilmesi, sağlık sisteminde ise riskli kişilerin tespitine yönelik düzenlemeler yapılması gibi tedbirler yer alacak.

Sağlıklı yaşam tarzı konusunda bilinçlendirilmesi hedeflenen halkın öncelikle aşırı tuz ve şeker kullanımının zararları konusunda eğitimi hedefleniyor. Eğitimin aile ve okul temelli yürütülmesinin öngörüldüğü planda, obezite, sigara ve alkol kullanımıyla mücadele de ön planda tutulacak.
YENİ AKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir