• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
`Yahudi ve Hıristiyanları Dost Edinmeyin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür-Der Genel Başkanı Av. Şaban Dalgın, dünyadaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Suriye’deki iç savaşa değinen Dalgın, “Geleceği ihtimal olan bir siyasi iktidar için toplumsal hasarı mutlak bir kalkışmaya muttaki imamların geneli cevaz vermemiştir. Suriye’deki savaşın başarıya ulaşmamasının sebebi, Müslümanların, hele Başbakanın ve Dışişleri bakanının daha önceki Arap ülkelerinde meydana gelen devrimlerde batının verdiği desteğin devam edeceğini sanmalarındandır. Türkiye, Amerika’nın bu işe el atacağını umarak şimdiye kadar bu savaşın kızışmasında etkin rol oynamıştır” dedi.
 
Suriye’deki mevcut rejimin yerine kurulacak bir yapının daha İslami olmayacağını belirten Dalgın, “İslami grupların sistemi size verdireceğiz diyerek, daha bir canla başla sistemle, rejimle savaşmalarını sağlayan Türkiye, ne yazık ki şu an kapalı kapılar ardında başka bir şekilde konuşmaktadır. Artık Davutoğlu’nun Başbakanı yanlış yönlendirdiği aşikâr olmuştur” şeklinde konuştu.
 
Dalgın, “Halen devrim olgunluğuna erişememiş bir toplumsal yapının zorlamayla devrim yapması zor gözükmektedir. Bu devrimin olabilmesi için, Mısır’daki gibi halkın artık iktidarı toplu bir şekilde protesto ederek ve ayaklanarak yıkabilecek bir olgunluğa ulaşmasıyla bir devrim gerçekleşebilir” ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan’ın Mayıs ayında Gazze’ye gerçekleştireceğini belirttiği ziyarete değinen Dalgın, “Hürriyet mücadelesi veren Gazze İslami Yönetiminin, şimdiye kadar dünyada meşru olarak kabul edilmek için bu ziyarete ihtiyacı vardır. Dileğimiz, Sayın Başbakanın Mayıs ayında gerçekleştireceğini belirttiği ziyareti ertelemez” dedi. (Hüseyin Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir