• DOLAR 32.567
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2417.02
  • ...
Havaalanı İnşaatını Hortum Vurdu: 1 Ölü, 15 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus’ta öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış ile birlikte saat 13.00 sıralarında Tarsus açıklarında oluşan hortum, ilçeye bağlı Yenice beldesinin Ballıca ve Çiçekli köyleri arasında yapımı süren Çukurova Uluslararası Havalimanı inşaatının bulunduğu bölgeden geçti.
 
Havaalanının şantiyesinde, işçilere ait yemekhane ve yatakhanenin bulunduğu prefabrik binasını vuran hortum, ağır hasar oluşturdu, yapı malzemelerini etrafa savurdu.
 
Havada uçuşan malzemelerin altında kalan inşaat işçilerinden Hasan Kafacı, olay yerinde hayatını kaybederken, 15 işçi de yaralandı.
 
Yaralanan işçiler olay yerine sevk edilen ambulanslar ile hastanelere sevk edilirken, tedavi altına alınan bir yaralının durumunun ağır olduğu belirtildi.
 
Olay yerine gelen AKUT ve AFAD ekipleri enkaz altında başka işçilerin olup olmadığını kontrol ederken havaalanı inşaatı proje sorumlusu Korhan Sarıoğlu olayla ilgili şunları söyledi: “Bu gün saat:13:00 sıralarında inşaatın bulunduğu alanda maalesef 15 saniyelik hortum meydana geldi. Olay sonucu bir vefatımız ve 15 yaralımız var. Hepimize geçmiş olsun.”
 
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaşanan hortum sonucu oluşan yıkımın işçilerin yemek saatine denk geldiğini belirterek, şantiye çevresini kapatan sacların devrilmesi sonucu daha ağır bir hasarın yaşanmamasının mucize olduğunu kaydetti.
 
Başkan Kocamaz, yıkım sonucu bir kişinin öldüğünü, 3-4 yaralının ameliyata alındığını ve toplamda 15 yaralının olduğunu söyleyerek, Jandarma ve kurtarma ekiplerinin bölgede çalışmalarının sürdüğünü ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir