• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Malatya'da tam donanımlı Çocuk EEG Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yılda yaklaşık 4 bin çocuk EEG çekilen Turgut Tıp Merkezinde daha önce günde 25 çocuk EEG’si çekilirken, üniteye geçilmesiyle nerdeyse 3 katına çıkılarak günde ortalama 75 çocuk EEG’si çekilecek ve çocuk EEG sayısı yılda 12 bine ulaşacak.

Yeni Çocuk EEG Ünitesi için düzenlenen açılış programında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir SMA merkezi de olan Turgut Özal Tıp Merkezinin, sadece Malatya’ya değil, bölgedeki bütün illere hizmet ettiğini, hastaların ilk tanısı ve sonraki takiplerinin de burada yapıldığını söyledi.

Turgut Özel Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, bölgeye hizmet veren Çocuk Nörolojisinde hasta sayısının artmasından dolayı, Çocuk EEG bölümünün kapasitesi artırarak daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Pediatri Anabilim Dalının Fakültelerinin köklü bir anabilim dalı olduğu ve yan dal eğitimi veren bir dal olduğuna dikkat çekti.

Yılda yaklaşık 4 bin Çocuk EEG çektiklerine dikkat çeken Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdal Güngör, nörolojik sorunu olan çocukların özel çocuklar olduğunu, ilgiye ve konfora ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu sorunları gidermek adına ünitenin açılmasının iyi olduğunu söyledi.

“Yılda yaklaşık 3 bin 500-4 bin civarında EEG çekiyoruz”

Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’nın 2004 yılında kurulduğunu ve o tarihten beri poliklinik katında hizmet verdiğini belirten Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdal Güngör, “Yıllar içerisinde yeni katılan Öğretim Üyesi arkadaşlarımızla beraber yaptığımız hizmetlerin sayısı çok arttı. Poliklinik katında imkanlarımız çok uygun olmuyordu. Hasta konforunu artırmak açısından biraz daha sosyal alanı genişletmeyi düşündük. Sağ olsun Sayın Rektörüm ve Başhekimimiz destek oldular. Böyle bir güzel ünite kurduk. Yılda yaklaşık 3 bin 500- 4 bin civarında EEG çekiyoruz. Ülke genelinde düşündüğümüzde oldukça iyi rakamlar. Tabi ki bunun yanında EMG gibi yeni açılımlar yapacağız. Burada Nörolojik sorunu olan çocuklar özel çocuklar. Biraz daha ilgiye, daha konfora ihtiyaç duyuyor. Bu sorunları gidermek için güzel bir ünite oldu. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Burası özellikle SMA hastaları ile ilgili olan bir alanımız”

Çocuk Nörolojisinin bölgeye hizmet verdiğini, hizmetlerine gün geçtikçe daha çok emek verdiğini ve hasta sayısının arttığı bir bölüm olduğunu kaydeden Turgut Özel Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, “Özellikle gündemde olan ve takip ettiğimiz SMA hastaları ile ilgili olan bir alanımız. Çocuk EEG bölümünün kapasitesi artırarak burada daha kaliteli bir hizmet vermeyi amaçladık.” diye belirtti.

“SMA hastaları için bölgedeki 16 il Malatya’ya bağlı”

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, “2022 yılı Tıp Fakültemizin kuruluşunun 35’inci yılı. Pediatri Anabilim Dalı da Fakültemizin köklü bir anabilim dalı. Yan dal eğitimi veren bir yer. Pediatrik Nöroloji de gerçekten yıllardır sadece Malatya’ya değil tüm bölgeye hizmet veren bir bilim dalımız. Kendi alanında yetkin öğretim görevlilerimiz görev yapmaktadır. Bunun semerelerini de görmekteyiz. SMA hastaları için bölgedeki 16 il Malatya’ya bağlı. Bunun dışındaki hastalıklarda da Malatya öne çıktı ve Turgut Özal Tıp Merkezinde bu hastalıkların hem tanısı hem de tedavisi yapılabilmektedir. Emeği geçen tüm hocalarıma ve personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ünitenin Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Çocuk Nörolojisinin tıbbın çok zor alanlarından biri olduğuna dikkat çeken İnönü Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Hocalarımız uzun yıllardır 2004’ten beri burada büyük bir merkez kurarak çalışmalarını başarı ile yapmaktadır. İnönü Üniversitemizin Turgut Özal Tıp Merkezinde Pediatri bölümümüzün alt dalları yan dalları birim dalları uzun yıllardır hem eğitim hem de çocuk hastalarımızın tedavilerini burada gerçekleştiriyor. Bunlardan biri de Çocuk Nörolojisi Bilim dalımız çocuklara EEG, EMG ve diğer nörofizyolojik testleri başarı ile yapıyor ve bölgenin tek merkezi diyebiliriz.” diye kaydetti.

“SMA’da ve Çocuk Nörolojisi bölümünde bu hizmeti veren önemli merkezlerden biriyiz”

Kızılay, “SMA’da ve Çocuk Nörolojisi bölümünde Samsun, Adana hattının doğusunda bu hizmeti veren en önemli merkezdir. Eski yerinde yılda 4 bine yakın Çocuk EEG çeken bölümümüz yeni yerinde daha rahat ve daha çok hizmet verecek. Çocuk Hastaların EEG’si EMG si ve diğer nörofizyolojik testleri hem daha geniş ve ferah ortamlarda yapılacak. Hem de yeni metot ve gelişmeleri burada günü gününe daha rahat takip etmek imkânı sağlanacak. Burası yeni alet edevatlar ile güçlü bir şekilde destekleyerek daha çok sayıda çocuk ve hastalarımıza şifa verecek. Burası bir SMA merkezi. Sadece Malatya’ya değil, bölgedeki bütün illere hizmet ediyor. Bölgedeki bütün illerin hastaları burada kayıtlı hem ilk tanıda hem devamındaki takiplerini burada yaptırıyorlar. Şimdiye kadar bu merkezin hem eski hem de yeni yerinde emeği geçen başta çocuk nörolojisi hocalarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yeni çocuk nöroloji ünitemizin hayırlı olmasını ve şifa dağıtmasını diliyorum” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir