• DOLAR 32.529
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2415.52
  • ...
Kayseri’de “Anadolu’nun Bereketi Buğday Projesi” ile 1 ton 85 kilogram buğday tohumu dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş konuşmasında “Çiftçiler olarak yapılan projelerden memnuniyet duyuyoruz. Birçok proje ile çiftçilerimiz desteklenmekte olup artarak devam etmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesine ve Tarım il Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.” dedi.

Tohum dağıtımı töreninde açıklama yapan Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, “Yaşadığımız pandemi sürecinde tarımsal üretime bağlı gıda arzının ve sürdürülebilirliğinin önemi ülkemizde ve dünyada net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Ülkemiz bu zorlu süreçte oluşabilecek gıda arzı sorunlarına erken müdahale ederek, sürekli yeni çözümler üretmektedir. Bu çözümlerin temel taşı ise buğdaydır. Buğdayı ayrıcalıklı kılan ise temel besin kaynağımız ve sofralarımız baş tacı olan ekmektir. Bu bağlamda buğdayın kültürümüzdeki yeri daima özel olmuştur. İlimiz çiftçilerine Ceylanpınar TİGEM işletmesinden 885 ton Ceyhan 99 çeşidi ve Dalaman TİGEM işletmesinden 200 ton Kayra çeşidi olmak üzere toplam 1.085 ton sertifikalı yazlık buğday tohumu getirilerek çiftçilere dağıtımı yapıldı. Yaklaşık 50 bin dekar alanda 12.500 ton ürün elde edilecektir. Projenin ülkemize ve çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç dağıtım töreninde, “Kayseri’de tarım ve hayvancılığa önemli katkı sağlayacak projelere Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerimiz artarak devam edecektir. İl Tarım Müdürlüğü ile birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini daha bu buğday dağıtımı projesiyle yaşamaktayız. Proje kapsamında 12 ilçemizde uygulanacak olan bu projede yer almaktan mutluyuz. Tarım ve hayvancılığa belediye olarak desteklerimiz artarak devam edecektir. Çiftçilerimize bereketli bir yıl diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere buğday tohumları teslim edildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir