• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Muhammed`i sevda yağmur dinlemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından Yamaç köyünde coşkulu bir Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy meydanında gerçekleştirilen programa peygamber sevdalısı köylüler katıldı. Yağmura ve hava muhalefetine rağmen köy halkının Kutlu doğum etkinliğini sonuna kadar izlediği görüldü.
 
Sunuculuğunu Ömer Aşkın`ın yaptığı program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle ve okunan Mevlidi Şerif`le başladı. Program, Özlem Ajans sanatçısı Hikmet Kayançiçek`in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle coşkulu bir şekilde devam etti.
 
Programda Yazar Cihan Bozaba ile Bingöl FM programcılarından Musa Apuhan birer konuşma yaptı.
 
"Efendimizin Hz Muhammed(SAV) ben kardeşlerimi çok özledim"
Peygamberimizin (s.a.v) bir gün sahabeleriyle sohbet ederken `ben kardeşlerimi çok özledim. Onlara hasretim var. Ah onları bir görsem. Kevser havuzunda kardeşlerimle bir araya gelsem. Altın tabaktan onlara Kevser`den su ikram edebilsem` dediğini söyleyen Bozaba,  "Bu durum üzerine sahabeler biran şaşırıyor. Ey Allah`ın Peygamberi biz senin kardeşlerin değil miyiz. Efendimiz sahabelerine siz benim arkadaşlarımızsınız. Dostlarımsınız. Sahabemsiniz. Benim kardeşlerim ahir zamanda gelecekler. Beni görmeden bana iman edecekler. Benim yolumu davamı sürdürecekler. İşte kardeşlerim onlardır. Onun için onlar aklıma geldikçe onlara hasret duyuyorum. Onları özlüyorum dediğini" dediğini aktardı.
 
"Sahabeler Hz Muhammed’e çok bağlıydı"
Bingöl FM programcılarından Musa Apuhan da, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler aktardığı konuşmasında, sahabenin Hz Muhammed’e  (sav) olan bağlılığından bahsederek, "Hz Muhammed öldü haberini alan Abdullah bin Zeyd kendinden geçiyor. Dili tutuluyor. Ellerini havaya kaldırıyor. Ey Allah`ım bu gözler bugüne kadar Hz Muhammed’i görerek yaşıyordu. Onun için vardı. `Eğer Muhammed yoksa Ya Rabbi senden bir dileğim var. Sen bu gözlerimi kör et ve bir daha kimseyi görmek istemiyorum` diyor.  Rabbul Âlemin onun duasına icabet ediyor ve Abdullan bin Zeyd ölene kadar kör olarak yaşıyor" şeklinde konuştu.
 
Yoğun yağış nedeniyle katılımcıların daha fazla ıslanmaması için program kısa tutulurken, yapılan duayla program tamamladı.   (Nihat Kanat - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir