• DOLAR 32.286
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2411.023
  • ...
NATO Genel Sekreteri: Ukrayna'da yeni bir saldırı hala mümkün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Bölgede tansiyonun düştüğüne dair bir işaret görmüyoruz. Rusya'nın ukrayna sınırındaki askeri varlığı azalmadı. Son gelişmeleri temkinli şekilde takip ediyoruz.

Rusya'nın uçurumun eşiğinden dönmek için hala şansı var." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya bir saldırı için tüm unsurların oluştuğunu söyleyen Genel Sekreter, sözlerine söyle devam etti:

"NATO Rusya ile müzakereye ve kaygılarını dinlemeye hazır. Rusya'nın uçurumun eşiğinden dönmek için hala bir şansı var. Rusya'ya kayda değer bir teklif götürdük. Silahlanmaya sınır, askeri faaliyetlerde şeffaflık gibi güven arttırıcı adımlar mümkün. Uzlaşma durumunda askerleri çeksek bile ağır mühimmatı bir anda çekemeyiz. Şimdi Rusya'nın bazı askerilerini geri çekmesi de tam anlamıyla geri çekilme anlamına gelmez aylardır askeri yığınak yapıyorlar. Temel prensiplerimizden taviz veremeyiz. Hiçbir yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde Doğu'da ve Baltık'ta savunma kapasitemizi güçlendirdik. 2014 yılından beri savunma harcamalarını 270 milyar dolar artırdık."

Fransa'nın Romanya'daki üssün komutasına sahip olduğuna işaret eden Stoltenberg, "Ukrayna ve Gürcistan savunma bakanları ile perşembe bir araya gelecek ve son durumu değerlendirecek desteğimizi yineleyeceğiz. Ukrayna'ya siyasi ve fiili desteğimiz sürecek." dedi.

"Rusya'nın Ukrayna'yı işgali NATO ile önceki anlaşmasına aykırıydı." ifadelerini kullanan Genel Sekreter Stoltenberg, "Rusya Ukrayna'ya girdiğinde tüm uluslararası hukuku ihlal etti. Şimdi zaman, caydırcılığı artırma eş zamanlı diyaloğu sürdürme zamanı." değerlendirmesini yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir